Samochód: Renault Premium / Range T
W środę po szkole dowiedziałem się od wujka że leci do Hamburga więc szybko telefon do rodziców z prośbą o pozwolenie i wio w traske- nie będę się rozpisywał...
Wyjazd z Poznania: Tarnowo Podgórne:
DK92:
okoliczne pola:
Dalej DK92:
I w końcu na krzyżówce wiodącej na Świecko bądź Szczecin odbijamy na to drugie...
Kierunek Szczecin:
Świetnie nam się udało że spotkaliśmy znajomego który leciał LTekiem do Danii i jechalismy z nim aż do Hamburga praktycznie:- kanał 23 był nasz
odcinki na Skwierzyne:
i dalej już na Kostrzyn:
Dochodzi 22.00 musimy się spieszyć bo odprawę o 22 zamykają:
No i wreszcie AUTOBHANY- Welcome in Deutschland:
krótki postój na małe co nie co- REDBULL i zombi do 3 nad ranem
No i po nocce na Neimieckim parkingu- kolega się odłączył w nocy i do rana musiał być w Danii a m poszliśmy o 2.30 w kime a tu już kolo godz. 5.00:
I ruszamy- do HAMBURGA jakieś 35km:
Polacy na autostradzie- roboty drogowe:
widoczek:
Jak widać:
i jeszcze widoczek:
autostrady:
przedmieścia:
znów krzyżujące się autostrady na przedmieściach Hamburga:
I już terminal- i piękny ACTROS:
terminale:
Przepraszam Panowie że w takich partiach dodaje ale fotosik się bombie...
Jeszcze dodam 15zdjęc wieczorem- może zadziała...
_________________ B O B i
Tiry na tory, pociągi na drogi, tory na traktory, traktory do obory.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2007, 14:42 przez wojtas92, łącznie zmieniany 2 razy.
No i pytanie czemu jak widać na tej fotce http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ef9 ... f955a.html
zajmujecie miejsce dla samochodów ciężarowych przecież możecie spokojnie stanąć na parkingu dla osobówek bo się mieścicie a tak zajmujecie niepotrzebnie miejsce, i to pomijając że jedno auto na jednym pasie ale dwa na dwóch, problemem było żeby stanąć jeden za drugim?. Pewnie nie wiecie jak to jest jak jedzie się w nocy i chce się zjechać na parking położyć spać a tam wszystkie miejsca zajęte i jedzie się dalej do kolejnych parkingów aż do skutku. Szanujmy innych a sami zostaniemy uszanowani.
Grzesiek- spokojnie to był 15minutowy postój na kibel- nikt w tym czasie nie zjechał- my spaliśmy dalej a kolega nie spał z nami- spokojnie nic nikomu sie nie stało a godzina była może 23.30 więc ruchu na parkingu narazie nie było
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Cytuj:
zajmujecie miejsce dla samochodów ciężarowych przecież możecie spokojnie stanąć na parkingu dla osobówek bo się mieścicie a tak zajmujecie niepotrzebnie miejsce, i to pomijając że jedno auto na jednym pasie ale dwa na dwóch, problemem było żeby stanąć jeden za drugim?. Pewnie nie wiecie jak to jest jak jedzie się w nocy i chce się zjechać na parking położyć spać a tam wszystkie miejsca zajęte i jedzie się dalej do kolejnych parkingów aż do skutku. Szanujmy innych a sami zostaniemy uszanowani.
Znaleść miejsce na parkingu po 20 to tak jak by w totka wygrać i popieram twoje slowa jak widzę taki dostawczy samochód lub osobówkę z przyczepą która zajmuje miejsce
Cytuj:
godzina była może 23.30 więc ruchu na parkingu narazie nie było
To ci się tylko tak zdaje często zdarza mi się szukać miejsca na parkingu w godzinach 23-3 rano i jest z tym problem na niemieckich autostradach
Cytuj:
To ci się tylko tak zdaje często zdarza mi się szukać miejsca na parkingu w godzinach 23-3 rano i jest z tym problem na niemieckich autostradach
Nie mów mi MANie że nie wiemy kiedy jest ruch na parkingach an niemieckich autostradach- stajemy tu i na tym parkingu na którym śpimy od 5lat i wiemy w których godzinach najwięcej mobilków zjeżdża...
[ Dodano: Sob, 16.06.2007, 9:35 ]
Cytuj:
ale po prostu człowieka trafia jak widzi w nocy jak busy czy lawety zajmują takie miejsca.
my też wiemy o co chodzi bo jeździliśmy zestawem... ale zawsze już staramy się nie robić "na złość" MOBILOM z ciężarówek i stajemy na małym miejscu
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Cytuj:
Nie mów mi MANie że nie wiemy kiedy jest ruch na parkingach an niemieckich autostradach- stajemy tu i na tym parkingu na którym śpimy od 5lat i wiemy w których godzinach najwięcej mobilków zjeżdża...
No to ja mam okazje w kierunku Hamburga jeżdzić od 1991 roku, co prawda w tamtym okrsie jeszcze chodziłem do szkoły podstawowej. obecnie od kilu lat sam jeżdzę do Hamurga a pracuję w firmie rodzinnej w której wychowałem się przy ciężarówkach
no mój wujek lata tam od 15lat najpierw latał tam MANem a potem dostawczakami, parkingi mmy już upatrzone od paru lat i wiemy co się na nich dzieje...- NIE RÓBMY JUŻ OT
Zapraszam "w droge do Hamburga" innych Kolegów
Wnioskując po zdjęciach i napotkanych przez Ciebie pojazdach można wnioskować, że trasa była ciekawa. Szkoda tylko, że opis jest krótki, ale lepsze to niż by w ogóle go nie było. Bardzo mi się spodobał zielony Actros od Honselmann'a. Czekam na pozostałe zdjęcia.
_________________ "640 KB pamięci operacyjnej powinno każdemu wystarczyć." - Bill Gates,1981r.
Rospisac to sie nie rospisales. Trasa nie dluga ale pewnie ciekawa. Na tym parkingu zlapales pare ciekawych i ladnych pojazdow. Wasz Sprinter tez wyglada bardzo ladnie. Szkoda ze zdjecia jedno pod drugim. Mogles to zrobic inaczej i byloby przejrzysciej i mniej miejsca zajete. Pozdrawiam.
_________________ "... gdy w przyszłości wnuk przy kominku zapyta mnie: Dziadku, a co Ty w życiu robiłeś??? Odpowiem, że to, co najbardziej kochałem - JEŹDZIŁEM ..."
No i pytanie czemu jak widać na tej fotce http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ef9 ... f955a.html
kolego masz 100% racjii. parkingi sa wieczorami zajeta a czas pracy sie konczy. rzeczywiscie mogli stanac na jednym pasie ale oni nie jezda TIRem
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 62 gości