Czyżby przepisy się zmieniły?Ja z tego co słyszałem i co się dowiadywałem to nie można jeździc samochodem ciężarowym powyżej 7,5t nawet na potrzeby własne nie mając ukończonych 21 lat.
Pozdrawiam
Amadeusz jzeli nie mozna to poprzyj to jakimis faktami typu ustawa o td albo co, a ie robisz ludziom wode z mozgu, bo ja juz pwoli zaczynam wariowac!!!!!
A jak mogę sobie zrobić prawko kat. B? Czy muszę już mieć ukończone 18 lat, czy mogę jakoś wcześniej, bo teraz dopiero 16-tka na karku.
Pewnie że możesz sobie zrobić wcześniej od tego jest kat B1, tyle że potem znowu trzeba zdawać na B bo tamto jest niepełne i jest tylko do 550 dmc. To tak samo jak z kat C1 która obowiązuje do 7.5 dmc
pawelas1991 napisał:
A jak mogę sobie zrobić prawko kat. B? Czy muszę już mieć ukończone 18 lat, czy mogę jakoś wcześniej, bo teraz dopiero 16-tka na karku. Wink
Pewnie że możesz sobie zrobić wcześniej od tego jest kat B1, tyle że potem znowu trzeba zdawać na B bo tamto jest niepełne i jest tylko do 550 dmc. To tak samo jak z kat C1 która obowiązuje do 7.5 dmc Wink
No właśnie podobno jak ma się B1 to potem zdaje się tylko egzamin na B tylko nie wiem ile w tym prawdy bo jak pytałem sie instruktora to tak mi powiedział lecz nie był pewien w 100%. Więc jak to jest??
Amadeusz jzeli nie mozna to poprzyj to jakimis faktami typu ustawa o td albo co, a ie robisz ludziom wode z mozgu, bo ja juz pwoli zaczynam wariowac!!!!!
Ja sam też nie wiem juz, bo dużo ludzi pisze, że można jeździć a ja pisałem do ITD i napisałi mi, że nie można jeździć powyżej 7,5t zarobkowo nie mając ukonczonych 21 lat, nawet na własne potrzeby.
Pozdrawiam
Drogi kreciku chodzi mi o to , że zarobkowo w firmie pracować jakiejś co ma trasnsport na potrzeby własne , a ty jeździsz tam jako kierowca, a kierowca to chyba zawód zarobkowy nie?
mała poprawka. C można zrobić nie mając B. wystarczy 18 lat. nie ma obowiązku robić najpierw B. Po zdaniu C możesz jeździc pojazdami 3.5T< w góre. Dawniej było tak że po B na C. wiem że smiszne ale prawdziwe
Egzamin na prawko mozna zdawac majac ukonczone 18 lat chyba ze interesuje Cie kategoria B1. Na kurs mozesz zapisac sie 3 miesiace przed 18 urodzinami i wtedy z racji ze jestes jeszcze niepelnoletni potrzebne jest zaswiadczenie od rodzicow. Mi dali taki druczek w szkole jazdy ktory wypelnila mama.
_________________ "... gdy w przyszłości wnuk przy kominku zapyta mnie: Dziadku, a co Ty w życiu robiłeś??? Odpowiem, że to, co najbardziej kochałem - JEŹDZIŁEM ..."
mała poprawka. C można zrobić nie mając B. wystarczy 18 lat. nie ma obowiązku robić najpierw B. Po zdaniu C możesz jeździc pojazdami 3.5T< w góre. Dawniej było tak że po B na C. wiem że smiszne ale prawdziwe
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 52 gości