Witam.Koledzy mam Magnum z 99r 390 Mack.Ostatnio zauważyłem bark świateł STOP.Prawdopodobnie zepsuł się włącznik stopu tylko teraz nie wiem gdzie go można znaleźć.Jak pojechałem do elektryka to powiedział mi że ja w ogóle go nie miałem,ktoś go wcześniej musiał wyciągnąć i powinien być koło pedału hamulca.To autko kupiłem niedawno i jestem pewien,że wszystko było ok.Dowiadywałem sie i umiejscowienie czujnika zależy od rocznika auta.Jakby ktoś wiedział gdzie mogę znaleźć ten czujnik to z góry dziękuje za informację.Pozdrawiam
Albo bezpiecznik albo kabelek się przetarł. jednostka jest tuż za kabiną w skrzynce z jednostkami od strony pasażera, ale są tam tez bezpieczniki więc je najpierw sprawdź, a następnie przekaźnik i instalacje.
_________________ mechanika, elektryka, elektronik schematy, instrukcje i porady
Wymieniałem niedawno ecas,ponieważ zrobiło sie zwarcie, bo źle były podłączone akumulatory.Czy to mogło być przyczyną tej usterki?Obok ecas jest jednostka od abs/ebs-czy ona może być uszkodzona i dlatego nie ma świateł stopu?
GG: 0
Ja miałem brak stopu w Magnumce MACK 500. Pasowaił do niej taki sam wyłącznik jak od fiata 126p (MALUCHA), znajdziesz go podnosząc kabine na wysokości pedału hamulca ze spodniej częsci kabiny.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 38 gości