Witam. Jak wiadomo robie orurowanie na tył za kabine do scani. I przy okazji zaraz kupiłem nowe gniazda elektryczne tzn: gniazdo z bolcem i dzióra do oswietlenia i gniazdo ABS 5 pinow. Beda one zabudowane w tym orurowaniu. Stare gniazda zostana zamienione na te nowe. I tu moje pytanie jak wyglada zmiana takich gniazd ?? Czy musze przekrecac kazdy kabel ze starego gniazda do nowego czy wystarczy ze srodek tego starego gnizda cały przeloze do nowego ?? I czy jest ta sama sytułacja z gniazdem ABS . Prosze o wyrozumiałosc gdyz chciałbym wiedziec czy sam sobie z tym poradze ??
Najlepiej jak nowe gniazda cała to juz zostawic nowe srodki Tylko kolego kableki poprzykrecaj i juz bo nowe to nowe popisz na kartce gdzie który idzie i dasz rade
powodzenia
Witam środki nie będą Ci pasowac a nawet jak będą to je nie założysz bo środek wkłada się od zewnątrz a kabel od wewnątrz środek raczej nie spasuje bo to tniazdo z fotki to nie jest orginalne gniazdo ja zmieniałem orginalne gniazdo ggvs made in germany na Erih Jager obydwa oginały to środek był taki sam ale i tak musiałem zakałdac nowy i zaciskać nowe piny
Bo tak w gniazdach elektrycznych obudowa jest aluminiowa a srodek plastikowy i jak przekrecisz ten srodek to on wychodzi z obudowy aluminiowej. I wtedy zostanie ci srodek połaczony z kostakimi . Z tym to nie ma problemu. Tylko najwiekszy problem to jest z gniazdem ABS. Chce tak zrobic zeby nie niszczyc orginalnych połaczen kabli. Myslalem ze moze odkreci sie tyl gniazda od absu i srodek wyjdzie i tylko przeloze go do nowej obudowy . Czy moja teza bedzie dobra ??
Przewod i tak bedziesz musial wlozyc od tylu a wiec odciac przewody od wtyczki.
Wiec lepiej wszystko zlutuj do nowej wtyczki.
Jak przewod do bolca jest przykrecany to nie zapomnij koncowki oblutowac
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 27 gości