Witam
Posiadam MAN-a TGL 7.150 rocznik 2007.Kupiłem go z przebiegiem 5 tys. teraz ma 40 tys. Mam takie problemy po pierwsze po każdym przekręceniu kluczyka wyświetla mi się SERVICE DUO ,czyli niedługo serwis,olej byl wymieniany przy 5 tyś tylko nie skasowany licznik przez poprzednika,Czy można to obejść??
Druga sprawa trochę poważniejsza wyświetla mi się napis " press clutch pedal " a drugi komunikat to nazwa błędu FFR Diagnosis 03263-08, czasami wyświetlane sa na przemian ,czasami pojedynczo , czasami wogóle, czasami jak jadę na pusto,czasami załadowany.Znika mi po tych komunikatach numeracja biegów na wyświetlaczu jest tylko kreska. Czasami jak porusza się gałką biegów coś zaczyna łączyć i znowu jest dobrze.Po prostu zależy jak leży
. Wkurza trochę bo jeżdżę w kurierce i muszę trochę się nazapalać na dzień a tu milion komunikatów!!
Trzecia sprawa to kompresor z którego wystaje przewód gumowy zakończony takim plastikiem z dziurami, lekko spocony olejem i dziwnie syczy,dziwny dźwięk wkurzający.
Proszę o pomoc w tych kwestiach to moje pierwsze auto ciężarowe ,gwarancja już tylko mech. i nic z tego j.w. nie obejmuje a gość z serwisu mi zaczął liczyć to sobie odpuściłem!! Auto w kredycie nie wytrzepię z rękawa .
Pozdrawiam