Mam problem z żarzącymi sie wciąż kontrolkami od ładowania oraz poziomu płynu chłodniczego . Żarzą sie one cały czas (bardzo delikatnie, w dzień są prawie nie widoczne). Ładowanie jako takie jest w porządku, stan płynu chłodniczego także prawidłowy, pasek, rolki i napinacz także niedawno wymienione, a one dalej swiecą, gdzie szukać przyczyny
_________________ Wysłano z budki telefonicznej...
Kolego stwierdzenie że ładowanie jest jako takie nie jest dobre, Ja bym sprubował wymienić regulator napięcia koszt ok 100Netto z BOSCHA (ładowanie albo jest albo go nie ma)
Podpinając się pod post może ktoś ma pomysł na kontrolkę od blokady mostów w actrosie mp1 , która lekko się żarzy cały czas a blokada nie jest włączona
Kolego Szofer:))) ostatnio w swojej skakance (Scania 93m 230) przerabiałem ten sam problem i rzeczywiście tak jak koledzy wyżej powiedzieli wadliwy okazał się regulator napięcia w alternatorze, wymień a wszystko wróci do normy . Kolego Baakster, co do Twojego problemu to pewnie gdzieś jest słabo zaizolowana wiązka pomiędzy blokadą a zaworem elektromagnetycznym ją uruchamiającym. Mam takie same objawy i kontrolka zazwyczaj żarzy się właśnie w momencie np. wpadnięcia w kałużę czy w te dnii kiedy mają miejsce obfite opady deszczu .
aa ja ci powiem ze szczotki do wymiany, mnie tez sie tak zaczęło w trasie świecić od bardzo niewidocznego swiatełka do bardzo wymownego gdzie wszystko mi zgasło bo szczotki w alternatorze sie skonczyły tak wiec szczotki, dwa klucze i po sprawie
_________________ Aby zostać dawcą organów nie musisz kupować motoru. Wystarczy stary rower i wypad nim do wiejskiego sklepu po krajowej drodze którą idzie tranzyt ciężarówek!
Niestety to nie to. Założony nowy alternator bo stary sie prawie rozlatywał, jednak problem nie znikł, czujnik poziomu płynu jest sprawny. Gdzie szukac przyczyn
_________________ Wysłano z budki telefonicznej...
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 11 gości