to pamiętam tylko ten głos silnika, zawsze jak odpalali takie Scacanki serii 2
dla mnie najlepszy głos ze wszystkich mozliwych silnikow ma Scania Vka serii 3 ...były u mego ojca w firmie dwie trojki 500 konne to były klasyki (jedna jak wspomniałem holenderski tuning a druga z francji) ehh to były czasy
Troche Scaniek po tuningu z firmy HEROS TRANSPORT:
R620 ta scania T longine jest przecudna zuroczył mnie ten zestaw. A z twoich fotek Del najbardziej podoba mi się niebieska scania R podoba mi się kolor i ogulnie całe wykonanie
_________________ Paliwo zalej i po mieście szalej
TA Scania T co dał R620 jest super, chciałbym taki zestaw zobaczyć na drodze I to jeszcze do tego Longline
A z tych fotek co dał Del to najlepsza jest ta w środku.
przeglądałem forum V8power i wpadła mi w oko taka scania, bardzo ładny zestaw o którym niewiele wiadomo, może nasi obcokrajowcy z forum powiedzą nam conieco o tej "dwójce"
a jakos te Scanie zawsze zaliczałem do trojek bo tak...była jedynka np 141 ,była dwojka np 142 ,była trojka własnie oznaczenie jak ta na zdjeciu 143(sa jeszcze jak wiadomo te z długimi drzwiami ale to nowszy brat tej na zdjeciu o tym samym oznaczeniu 143),była czworka np 144 a teraz jest R
Na zdjeciu słabo widoczne jest oznaczenie 143.Przyznam ze zawsze miałem problem z identyfikacją starszych modeli scania. Według mnie na zdjęciu jest seria 2.
Na zdjeciu słabo widoczne jest oznaczenie 143.Przyznam ze zawsze miałem problem z identyfikacją starszych modeli scania. Według mnie na zdjęciu jest seria 2.
Del łatwo do rozponać po oznaczeniu silnika np. 124L to ta 4 na końcu oznacza że to 4 seria jak jest np. 143m to to ta trójka na końcu oznacza że to 3 seria
Ja bez znaczkow bankowo wiedziałem ze to 3jka swego czasu przejezdziłem własnie 143 całe wakacje ...ehh v8 ...Scan dwojek jest juz bardzo mało i ciezko je jest spotakac na drogach...
Z tych fotek, co dał Del, najbardziej podoba mi się czerwona Scanka To jest mój ulubiony rodzaj tuningu - atrapa pomalowana na kolor pojazdu no i dwa kangurki z pięknymi, prostokątnymi lampami ... poezja
To jest 3 wersja przed restylingiem, wizualnie niewiele różniła się od 2, ale tu jest ewidentnie "trójeczka", gdyż 2 nie mogła być wyposazona w podwyższony dach kabiny
Wiesz co mi też ona się podoba, aczkolwiek czerwony kolorek jest już dla mnie jalby zużyty teraz gustuje w odcieniach pomarańczu i innych nietypowych kolorkach, i wiesz co ja bym jeszcze walną te niebieskie reflektorki jak dał R620 bo i one już od jakiegoś czasu robią na mnie niesamowite wrażenie
Widać, że obie służą do ciągania ponadgabarytów, ale jak dla mnie średnio się podobają, takie to wszystko trochę nieuporządkowane masa różnych naklejek i napisów na kabinie...
Ale jak już to ta pierwsza scania z kangurem trochę fajniejsza, chociaż w wariancie 4x2 lepiej by wyglądała.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 5 gości