Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: MAN TGL

Witam

Mam Man-a TGL 7.150 dziś wyskoczył mi 2 razy taki oto komunikat z wykrzyknikiem na wyświetlaczu ZBR 1087-01. Auto jeździ w kurierce odpalane kilkadziesiąt razy na dzień, dziś zdarzyło się to pierwszy raz,konkretnie 2 razy.Nie wiedziałem co robić wyłączyłem,załączyłem i było git.Jeździ normalnie nic takiego nie zauważyłem a nie chce zajechać Maniusia, na serwis specjalnie mnie nie stać w tych czasach,to raczej ostateczność! Może ktoś zna się co ten kod oznacza i co to może być,dziś odwilż,wcześniej mróz może coś zamarzło i nie działa jak trzeba? Proszę o POMOC ??? :shock:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Masz walnięty czujnik ciśnienia powietrza na 1 obwodzie lub przetarty przewód elektryczny od tego czujnika

Filmy z tras

Użytkownik

Użytkownik

a wiesz może gdzie go m/w szukać w którym on może być miejscu,gdzie zaglądać co przeglądnąć ? aa i czy można jeździć każdy postój to strata,nie płacą niestety może do weekendu objeżdżę, w sumie to coś tam właśnie słyszałem pod kabiną,takie dodatkowe syczenie inne niż zawsze i na wskaźniku jednego ze zbiorników mniej pokazywało ,bo ja mam wskaźnik zespolony ze wska. paliwa i 2 zbiorniki na jednym zegarze on się wygasza po jakiś 5 -10 s. i pokazuję tylko paliwo więc nie ma takiej kontroli na tym, co radzisz?? dzięki w ogóle za pomoc!! :)

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Możesz jeżdzić, pozatym ze wyswietla błąd nic się nie dzieje, chyba że masz ubytek powietrza z tego obwodu.
Szukaj czujnika przy zaworze czterodrożnym znajduje się on koło osuszacza

Filmy z tras

Użytkownik

Użytkownik

dzięki jeszcze raz ,kukne jak będzie tylko okazja i chwila czasu , pozdrawiam

Użytkownik

Użytkownik

na jakiś czas miałem spokój samo się naprawiło, teraz zaś powrót problemu. Wyskakuje błąd ZBR 0187-04 , wskaźnik 1 pokazuję 0 w zbiorniku, wczoraj kupiłem nowy czujnik ,wymieniłem,niestety nic to nie dało ,sprawdzałem wtyczki w czujniku też nic! Co tu zrobić , jak naprawić defekt gdzie szukać??
wymieniłem czujnik koło osuszacza ,akurat są tam 2 ,zamieniałem je ! 0 efektu, proszę o pomoc ???

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Pociągnij za przewody często urywają się niedaleko czujników .

Użytkownik

Użytkownik

Problem rozwiazałem , faktycznie była przerwa na kablach , sama izolacja została kabla w srodku nie bylo, troche roboty bo trzeba bylo rozpruc troche tych plastikowych oslon z kabli i szukac gdzie przerwa . M/w bylo to 10-15 cm od wtyczki do czujnika

Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]