Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 25 sty 2011, 14:46

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: volvo FH 16

W volvie FH 16 mam problemy ze sprzęgłem a mianowicie, padło łożysko oporowe więc wymieniłem na nowe .Przy okazji wymieniłem tarcze sprzęgłowe ponieważ były trochę podjeżdżone.Jest to motor o mocy 520 więc posiada dwie tarcze o śred. 400.Po zmontowaniu okazało się że nie można wrzucić żadnego biegu.Trzy razy wymontowaliśmy skrzynię próbując ustalić co się dzieje.Mierzyliśmy grubość tarcz ,porównywaliśmy łożysko, sposób zamontowania, wysprzęglik odpowietrzony i nic.Oddałem do fachmanów bo powiedzieli że już mieli taki przypadek.Podobno auto robione pod sprzedaż i w docisku coś jest przetoczone .Rozebrali , dali docisk z kołem zamachowym do zrobienia,złożyli i ku ich zdziwieniu problem nie zniknął lecz się pogłębił.Pomocy , może ktoś coś podpowie.

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: renault

Spróbuj zadzwonić pod nr 0618302727 gość regeneruje sprzęgła od wielu wielu lat i jest tzw. normalny on powinien ci coś doradzić bo jeżeli było coś podtaczane jeszcze przez tzw. "fachowców" na sprzedaż to trudno będzie teraz dojść co oni za salta tam wykombinowali. Napisz po wszystkim bo sam jestem ciekawy i pewnie nie tylko ja co za licho w tym siedzi. Powodzenia !!!!!!!!!!

Użytkownik

Użytkownik

witam
na volvo zbytnio sie nie wyznaje lecz za malo onfo podajesz
sprzegło jest czy niema ?pedal twardy czy mieki ?jak sterowane biegi man czy auto?elektronika jakas czy nie ?
sprzegło wyciskowe czy dociskowe?

trudno domniemac
np.man/marc wymagają kalibracji sprzegła przez kompa po wymianie sprzegła
opisz lepiej !

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]