GG: 0
Samochód: ...
Lokalizacja: Jadwisin 24 przy autostradzie A4,67-my km zjazd Jadwisin-Witkówek
Bardzo lekka naczepa niskopodwoziowa, zagłębiana z muldą na koła w pokładzie roboczym
z jedną osią skrętną . UNIWERSALNA do transportu traktorów rolnoczych,kombajnów zbożowych,ciągników siodłowych , maszyn i nie tylko.
Wóżek z tego zdjęcia to raczej dodatkowa oś do ciągnika siodłowego. Można szybko i tanio zamienić zwykły trzy osiowy ciągnik na czteroosiowy. Wózek zapina się na siodło jak zwykłą naczepę, a na siodło które jest na wózku zapoina się naczepę właściwą. Dzięki temu masa jest rozłożona na więcej osi.
Swoją drogą zawsze byłem ciekaw jak sie takim zestawem cofa ....
spoko..... litr wody i suchy recznik to zestaw do do cofania po prostej....
po lukach duuuuuzo doswadczenia.... ciekawie cofie sie dwuosiowym dooly....25m tifbetem i 50 tonami na grzbiecie .... wtedy litr wody nie wystarcza a dzwigowy mowi ze trzeba sie przestawic o 1,5 metra
_________________ Pozdrawiam "nienormatywnych" i "nienormalnych" na drodze. Mega Windmill Transporter Driver
GG: 2982986
Samochód: Veicolo Italiano
A możecie coś powiedzieć na temat transportu maszyn budowlanych ?
Pisze prace na taki temat
Potrzebuje np. przedstawienia związku (doboru) naczepy niskopodwoziowej do transportu koparki, ładowarki itp.
Zależałoby mi również na charakterystyce naczep semi, tiefbett oraz flatbed.
poza tym wszelkie informacje, opinie, cechy/zalety sa mile widziane
_________________ Kat. B - 2012
Wózki kat. II WJO - 2013
Kat. C, C+E, KW - 2023 Szeroko pojęty TRANSPORT - to część mojego życia
Lokalizacja: Jadwisin 24, 67-my km autostrady A4, zjazd Jadwisin-Witkówek
Nasz transport powiększył się o nową naczepę specjalistyczną, niskopodwoziowa TIEFFBETT FAYMOVILLE z osiami nowej technologii PENDEL-AXLE.
Naczepa niskopodłogowa umożliwia transport maszyn i urządzeń o większych wymiarach zewnętrznych co jest spowodowane niskim pokładem roboczym w tej naczepie.
Naczepy TIEFBETT widoczne na niżej zamieszczonych zdjęciach najlepiej nadają sie do przewozu różnych maszyn rolniczych a szczególnie różnych rodzajów kombajnów zbożowych.
Samochód: ...
Lokalizacja: Jadwisin 24 przy autostradzie A4,67-my km zjazd Jadwisin-Witkówek
Witam,
Nasza firma jest użytkownikiem naczep niskopodwoziowych tieffbet faymonville od roku 2006.
W chwili obecnej posiadamy trzy naczepy tieffbett 2-osiowe na podwójnej ramie, w tym jedna na osiach pendel-axla.
Kolejną nową odbieramy w marcu tego roku.
Naczepy jak do tej pory nie sprawiają problemów i są bezawaryjne. Wykorzystujemy je codziennie w pomocy drogowej TIR jak i transporcie krajowym i międzynarodowym.
Samochód: MAN
Witam. Mam takie pytanko. Znalazłem taką naczepkę która by mnie interesowała ale trochę za słabo się na tym znam. Czy ta naczepa ma sterowanie skrętem tylnych osi z siodła? Bo na jednym ze zdjęć wiszą z przodu naczepy jakieś przewody (chyba hydrauliczne) KLIK
Czy do niej trzeba mieć specjalnie przystosowany ciągnik?
Bardzo fajne rozwiązanie,naczepa ma hydraulikę i pompę w sobie.W ciągniku wyprowadzasz gniazdo od akumulatorów i to wszystko.Hydraulika w ciągniku jest zbyteczna.
_________________ "CHCĘ UMRZEĆ WE ŚNIE JAK MÓJ DZIADEK, A NIE KRZYCZĄC JAK JEGO PASAŻEROWIE."
Witam,
Zakupiliśmy naczepę niskopodwoziową firmy Pro-Staf pod naszą koparkę w w listopadzie 2011, z tego co zauważyłem jest to praktycznie to samo co TSR co potwierdzają nawet artykuły które udało mi się znaleźć, http://www.poland-transport.eu/articles/?lang=pl&id=100 http://www.forum-budowlane.pl/technolog ... pro-staff/
Na chwilę obecną nie mamy żadnych zastrzeżeń do naczepy czy ktoś ma naczepy TSR lub Pro-Staff i może się o nich wypowiedzieć??
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Mam takie pytanie przy hydraulicznym zawieszeniu osi naczepy podczas jazdy musi być podłączone zasilanie z akumulatorów ciągnika czy nie?.
Bo nie raz widziałem hydrauliczne zawieszenie a przewody były tylko podłączone do manewrowania czy załadunków.
Ja osobiście byłem zawiedziony jakością wykonania naczepy Tsr, była po prostu "niedorobiona" w porównaniu do Stokoty która jest bliźniaczą konstrukcją podobnie jak dziesiątki "klonów" tych naczep
_________________ Transport ponadnormatywny "KONKEL"
Mogę zaproponować Wam naczepę producenta Faymoville. My użytkujemy te naczepy od kilku lat w transporcie niskopodwoziowym specjalistycznym ponadgabarytowym. 26 tego odebraliśmy kolejną nową naczepę MEGAMAX 2-osiowy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 62 gości