Strona 1 z 1 [ Posty: 2 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 03 wrz 2012, 19:32
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1399364
Samochód: MAN TGA 18.430

Mam problem z lodówką w MAN-ie TGA. Lodówka zupełnie przestała mi działać. Czerwona dioda przy regulacji mocy chłodzenia wysyła 3-krotne mignięcia. Próbowałem znaleźć informację o kodach migowych ale nic nie ma. Czy ktoś wie co to oznacza lub gdzie szukać przyczyny? Dodam, że lodówka jest oryginalna. Rozkręcałem też układ scalony i nie zauważyłem niczego podejrzanego. Jedyna rzecz, która może naprowadzić na jakiś trop to cichutkie sekundowe piszczenie w okolicy sprężarki. Jest naprawdę ciche i trzeba się wsłuchać aby to usłyszeć. Piszczy za każdym razem gdy włączam lodówkę przyciskiem a potem przestaje i miga tylko dioda. Ratujcie bo jestem akurat w trasie i żywność się psuje.

Post Wysłano: 08 wrz 2012, 13:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Ilość błysków Rodzaj usterki
5 Termiczne wyłączenie modułu elektronicznego (układ chłodniczy był przeciążony lub temperatura otoczenia zbyt wysoka-przegrzanie modułu)
4 Błąd prędkości minimalnej silnika (układ chłodniczy był przeciążony - silnik nie osiąga minimalnej prędkości 1850 obr/min)
3 Błąd rozruchu (Rotor jest zablokowany lub różnica ciśnień w układzie chłodniczym jest zbyt duża - ponad 5 bar)
2 Zbyt wysoki prąd pracy wentylatora (Wentylator obciążył styki modułu prądem powyżej 1A)
1 Zabezpieczenie akumulatora(Napięcie na akumulatorze jest poniżej granicznego)

Filmy z tras

Strona 1 z 1 [ Posty: 2 ]