Dziś drugie podejście do kat. C+E w WORD Białystok. Tym razem się udało z czego jestem baaaardzo zadowolony. Poprzedni egzamin zawaliłem koncertowo na łuku.
Egzamin miałem na godzinę 11:30. Stawiłem się punktulanie w sali 3P. Było sporo osób, ale na kat. C+E tylko dwóch. Ja jako pierwszy na liście losowałem zestaw- wylosowałem zestaw nr 1, czyli parkowanie skośne i prostopadłe tyłem. Ruszamy na plac manewrowy. Szybkie omówienie co i jak i zaczynamy, ja pierwszy. Do pokazania płyn do spryskiwaczy i światła mijania- bezbłędnie. Następnie sprzęganie z przyczepą, nie obyło się bez problemów, bezpiecznik nie chciał się schować, ale jakoś dałem radę
Światła sprawdzone i zaczynamy łuk. Do przodu bez problemów, ruszam do tyłu i znów zonk...najechanie na linię. Egzaminator ustawił zespół na łuku, ja prawie załamany, że znów tego nie potrafię ale myślę, kij z tym chociaż spróbuję, musiałem zrobić kilka korekt, ale udało się! Na zatrzymanie w odpowiednim miejscu na kat. C+E w WORD Białystok jest super patent- po lewej stronie jest latarnia, a za nią jabłonka{teraz częściowo połamana}. Jeżeli jabłonka i latarnia zgrają się to stoimy idealnie. Następnie parkowanie skośne- bezbłędnie. Później prostopadłe tyłem, jedna korekta przy wjeżdżaniu i zadanie zaliczone. Ustawiłem zestaw na łuku i zabrałem się za rozprzęganie. Wszystko po mojej myśli- plac zaliczony, teraz kolejna osoba. Kolega niestety nie zdał{uwalił łuk} więc ja w miasto.
Moja trasa- z ośrodka w prawo, następnie w lewo w Myśliwską, przez rondo w Nowowarszawską, w prawo w Ciołkowskiego, zawracanie na rondzie i prosto aż do skrętu w Kawaleryjską, w lewo w Sławińskiego, w lewo w Rzymowskiego, w prawo w Dubois, w prawo w Pułaskiego, dojeżdżamy do skrzyżowania z Żeromskiego, nie dostaje żadnego polecenia a a wporst jest zakaz dla ciężarówek więc uprzediłem o tym egzaminatora i dostałem polecenie skrętu w lewo w Żeromskiego, następnie w prawo w Pogodną, w lewo w Wiejską i cały czas prosto aż do ronda Lussy, na rondzie w prawo w ulicę Branickiego, na której miałem hamowanie do zatrzymania we wskazanym miejscu, cały czas prosto przez ulicę Nowowarszawską, na rodznie w prawo w Myśliwską i na sławnym skrzyżowaniu równorzędnym w prawo w Wiewiórczą. Zjazd do ośrodka. Wypełnienie arkusza i słowa egzaminatora- egzamin zakończony wynikiem pozytywnym.
Rozpisałem się sporo, ale uwierzcie mi, jestem bardzo szczęśliwy
3mam kciuki za wszystkich zdających. Pozdrowienia i do zobaczenia na trasie.