Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 06 paź 2012, 20:21

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

panowie potrzebuje pomocy, moze mi ktos powiedziec skad na 15pin wtyczke do naczepy idzie pin9? kabel czerwony i nie idzie on z przekaznika k38 bo nie ma go w tym samochodzie

Post Wysłano: 07 paź 2012, 8:38

Z tego co się orientuję to PIN nr 9 nie posiada zasilania w wersji ADR.
W Actrosie w wersji ADR również nie miałem zasilania na 9-tym PINie. W wersji "zwykłej" zasilanie +24V było tam poprowadzone.
Dlatego też chcąc mieć zasilanie na naczepie (do oświetlenia wnętrza naczepy) musiałem przeciąć kabel we wtyczce, na 9-tym PINie, (tej, która szła z ciągnika) i w puszce elektrycznej podpiąć kabel ze świateł pozycyjnych (PIN nr 5 lub 6).

Post Wysłano: 07 paź 2012, 11:02

Użytkownik

Użytkownik

tu to zasilanie bylo, byl podlaczony licznik pompy, ale sie stracilo i przepieli na postojowe, musze to przywrocic do oryginalu, cysterna lds

Post Wysłano: 07 paź 2012, 12:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4128224
Samochód: Peugeot 508/MAZDA 2

sa 4 rozne wersja zalezne od typu czy przeznaczenia VIN bylby pomocny ....:D

najczesciej w ciezarowce nie ADR:

pin 9 ( czerwony 2.5mm ) idzie do wtyczki SX pin 2 czerwony 2.5mm (wtyczka 25 pinowa na ramie ) nastepnie w wiazce ramy (( 1063 )) do przodu pod grill po prawej stronie zlaczka/ kostka RC pin 11 czerwony 2.5mm ((( UWAGA najczesciej na tym odcinku kabel jest przetarty !!!! pod stopniem kabiny czasami powoduje zwarcie i przepala bezpiecznik !! ) natepnie wewnatrz kabiny do wtyczki FA pod nogami pasazera po lewej stronie pin 16 czerwony 2.5 mm ((( zmienia kolor na szary/czerwony )) pin 87 przekaznika K39 trzeci po lewej stronie -- wejscie pin 30 bierze zasilanie z bezpiecznika B (( nr2 15A !! )) z rzedu 6 bezpiecznikow kostki A 02 P (( druga od prawej )) w tym samym miejscu pod nogami pasazera

w ciagniku nie ma wtyczki SX na ramie :D reszta tak samo ...
jak schemat nie odpowiada Twojej specyfikacji podaj VIN to postaram sie poprawic

pozdrowienia

Post Wysłano: 07 paź 2012, 18:42

Użytkownik

Użytkownik

hej dzieki za info, u mnie sie zgadza wszytsko do kotki w kabinie, powinien isc na przekaznik a tu ich wogole nie ma i stad moje pytanie, chyba ze ktos tam to juz przrobil i kabel sie przetarl jutro bede szukac dalej

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]