Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 06 lis 2012, 21:20

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH 12

Witam zmagam się z takim problem zapowietrzyło mi się sprzęgło w Liazie przy wymianie pompki która znajduje się w okolicach wysprzęglika ( Stara puszczała płyn) nie mogę odpowietrzyć sprzęgła Standardowe odpowietrzanie 1. Pompowanie pedalem sprzegla
2. Przy wcisnietym pedale odkrecenie sruby przewodu z plynem hamulcowym.
3. Odpowietrzenie
4. Dokrecenie sruby.
i pedał cały czas jest miękki i bieg nie chce wejść słychać jeden zgrzyt
Wcześniej tak odpowietrzałem i było OK wiec co może być przyczyną wadliwy wysprzeglik czy pompka przy sprzęgle proszę o podowiedź

Post Wysłano: 11 lis 2012, 15:38

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: renault magnum

Witam kolego ty mówisz o pompce pod pedałem czy o wysprzęgliku przy skrzyni biegów bo jeśli mówisz o pompce pod pedałem to rozbierz ją i załóz tłoczek odwrotnie alebo założ pompkę hamulcową od zetora i bendzie ok ponieważ problem jest w pompcze pod pedalem

Post Wysłano: 20 lis 2012, 12:22

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: Jelcz 3w642

Witaj sprzęgło Liaza odpowietrza się tak lejesz płyn do zbiorniczka żeby był pełny i zakręcasz i tłoczysz powietrze do tego zbiorniczka przez ten otworek w zakrętce pamiętaj żeby odpowietrznik przy wysprzęgliku odkręcić i tak długo je tłoczysz aż zacznie lecieć sam płyn bez pęcherzyków po czym zakręcasz odpowietrznik i jedziesz dalej pamiętej o uzupełnianiu płynu przy odpowietrzaniu.dobrze odpowietrzone sprzędło musi dwa razy zrobić charakterystyczne "psy psy"ja robię tym sposobem i maszyna gada:)aha najlepiej robić to we dwóch jeden przy wysprzęgliku drugi przy zbiorniczku.Życzę powodzenia.

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]