Witam. Potrzebuje pomocy. Nie mam w ogóle biegów w Scani. Skrzynia Grs 900 Wrzucam bieg ale bieg w ogóle nie zostaje wrzucony. Nawet bez sprzęgła wkładam i nic sie nie dzieje co może być? Pomożecie?
Samochód: co się trafi
sprawdź skyrznie jeszcze raz, od gory dochodza drazki z kabiny, drazek jest przymocowany do ramy dla usztywnienia na drazku z przegubami po obu stronach, moim zdaniem przegub się wypracował i drążek spadł
nie ma opcji. żeby wszystko bylo ok, na odcinku od lewarka do skrzyni, jezeli lewarkiem wrzucasz a w skrzyni nie wchodzi
niech ktos powrzuca biegu, a ty obserwuj jak to chodzi
1. drążek zmiany biegów nie ma połączenia ze skrzynią.
2. drążek ma połączenie, ale gdzieś po drodze wysypałeś całą zawartość skrzyni.
więc jeżeli w ostatnim czasie nie leciały za Toba po drodze jakieś koła zębate i lał się olej przekładniowy, to skłaniałbym sie do pierwszej możliwości.
Problem może być pod wybierakiem, wyrobiony frez na wybieraku, uszkodzone sprzęgło.
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Teraz znowu nie mam dolnej skrzyni mam tylko górną. I nie da rady wyrzucic na dolna...
Miałem jakiś czas temu ten sam problem , na początku zdarzało się sporadycznie aż w końcu w ogole znikneła dolna skrzynia , przyczyną był elektrozawór po jego wymianie wszystkie problemy znikneły i skrzynia chadzia do dziś bez zastrzezen
_________________ MAN 18.272
MAN 27.414
SCANIA 94G 310
U mnie wymiana zaworków nie pomogła. A wina leżała w elektronice. Posprawdzałem przewody i okazało się że raz prąd był a raz nie. Odciąłem z 0.5m kabla bo cały zgnił (na pozór wydawał się być w porządku) , zalutowałem nowy i wszystko hula.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 30 gości