Samochód: RENAULT
Siemanko!
Orientuje się ktoś, czy można jakoś wyprowadzić gniazdo na jack'a 3.5mm z oryginalnego radia z magnum/premium? Takiego jak te: klik ? Czytałem, że jest jakaś możliwość zrobienia tego poprzez kostkę do której podłącza się zmieniarkę, ale czy faktycznie można coś takiego zrobić?
Tak, podłączałem to ostatnio, tylko w radiu na kasety.
Wyciągasz radio, z tyłu są wolne sloty na kostki. Musisz poszukać na necie jakie mają być kostki/przejściówki. Później wyprowadzenie na jacka i możesz podłączyć np. MP3, co ostatnio zrobiłem.
Działa elegancko
Polecam szukać informacji pod hasłem "blaupunkt aux", a tak wygląda przejściówka: http://www.google.com/search?q=blaupunk ... 76&bih=950
Tą niebieską wtyczkę podpinamy do radia. Nazywa się prawdopodobnie miniiso. Z niej przejście może być na chincha, albo od razu na minijacka.
Ja miałem coś takiego. Kupiłem taki kabelek na parkingu w budzie,jadą od Świecka przed Boczowem(chyba Petrochemia) cena 20zł,gość mi zrobił na poczekaniu.
Pytanie czy radio taką opcję ma? U mnie w renault premium radio włącza się aux przyciskiem od wysuwania płyt i na wyświetlaczu wyświetla się że AUX jest aktywne. Druga sprawa to czy radio miało AUX aktywowane tj.byłą założona zmieniarka do płyt i ktoś ją wyjął czy nie miało aktywowane i trzeba aktywować. Myślę, że ktoś bardziej znający się na tych sprawach może Ci pomóc patrz serwis;]
Po co chcesz zastępować? Moim zdaniem gra całkiem nieźle, funkcjonalność można rozszerzyć o tą właśnie funkcję AUX.
Spróbuj poszukać na necie, gdzieś chyba spotkałem się z tym problemem. Podejrzewam, że jedna z tych dwóch wtyczek co widać na moich zdjęciach jest od "pilota".
GG: 10199109
Samochód: Renault
odświeżę trochę temat , jestem posiadaczem(użytkownikiem) nowego premium z nowym radiem i pytanie widziałem na parkingu u niemca wyjście usb do takiego radia czy ktoś się spotkał z podobnym zagadnieniem za jakieś sugestie tudzież schemat byłbym wdzięczny.
_________________ kat b - 14.10.1992 - od 1 razu
kat c - 20.04.2010 - od 2 razu
kat c+e - 14.12.2012 - od 1 razu
witam
czy jest możliwość podłączenia nie oryginalnego radia do magnumki żeby wyświetlał nazwę stacji radiowej (rds) na wyświetlaczu (koło obrotomierza)?
Czy ktoś może ma pomysł gdzie zamontować dodatkowe 2 głośniki w magnum?
Czy może ktoś wie jak "wyłączyć" auto alarm w magnum?
Przerabiałem to jakiś miesiąc temu. W kostce z kablami która wchodzi do radia z tyłu; jeden z kabli był luźny. Wystarczyło go poprawić i wszystko działa jak należy, nic się nie wyłącza
Chciałbym podłączyć się do tematu i zapytać gdzie dokładnie można kupić i zainstalować taką wtyczkę AUX. Jeżdżę Scania R z 2008roku i ma fabryczne radio. Często przejeżdżam przez Świecko więc jeśli ktoś w tamtych okolicach może mi pomóc założyć taki dodatek to było by super. Proszę o pomoc.
Witam panowie siadłem niedawno na Premiumce 410 z 2008r. I jest tam włożone radio nie oryginalne Becker Indianapolis i tu pojawia się problem bo nie wykrywa mi radia na wyświetlaczu (rds) i nie da się sterować z tej gałki pod kierownica... Jak można temu zaradzić aby zaczęło to działać jak powinno?
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 24 gości