Temat rzeka ale postaram Ci się odpowiedzieć Kolego na twoje pytania.
Cytuj:
Wiecie może, czy istnieje jakaś dobra robota na solówkę?
Takie tematy pojawiają się co kilka miesięcy na tym forum, widzę że większość nawet nie odpisuje. Oczywiście że istnieją dobra praca na solówkach tak samo jak na dostawczych czy zestawach, ale te oferty rozchodzą się w śród znajomych (po przez powiązania rodzinne, koleżeńskie etc.). Po prostu takie firmy nie szukają pracowników przez ogłoszenia w gazecie czy internecie tam pracownicy zgłaszają się sami.
Cytuj:
Znacie jakieś firmy, które wożą ładunki całopojazdowe?
Z tym jest coraz gorzej. Raczej większość pojazdów w firmach transportowych po kraju lata na drobnicy. Tylko pojazdy firm produkcyjnych i nie wszędzie mają ładunki cało pojazdowe.
Cytuj:
Nie wiem, czy takie realia, czy ja mam jakiegoś pecha, ale trafiam tylko na oferty typu "sam ładujesz, sam rozładowujesz, 15 punktów dziennie
Do tego musisz się przyzwyczaić po prostu takie są realia już na zestawach w niektórych firmach nakazują rozładowywać ręcznie i to całkiem za darmo jeśli jeździsz na kilometry. Ogólnie czasy ' Panów Kierowców" już odeszły gdzie kierowca był tylko od prowadzenia pojazdu. Pozdrawiam Wilk 09
.