Cytuj:
karol199, nie wiem czy wiesz ale mamy takie prawo "lex retro non agit", czyli według tego co mówisz jeśli ktoś zdał prawo jazdy przed wejściem z dniem 19 stycznia 2013 roku nowych ustaw to nie może posiadać prawa jazdy ( w tym wypadku kat. C )? To może zabierzmy wszystkim, którzy nie osiągnęli wieku odpowiedniego dla kat: A, C, C+E, D czy D+E prawo jazdy, damy im kiedy ukończą wymagany ustawowo wiek. Może to wynikało z Twojego niedoczytania, nie wiem ale radzę to przeanalizować.
Eryk, powiem, że znam instruktora, który zawsze był na bieżąco z przepisami, lubił po prostu w tym grzebać więc może warto. To był właśnie koleś, który przyuczał mnie na Kat. C oraz C+E. Bo jeśli dobrze myślę, to masz na myśli tych instruktorów, którzy prowadzą np. kat. B, młodzi, niekoniecznie wyszkoleni w swoim "fachu" to tu się zgodzę bo jak przyuczałem się na kat. B to każdy inaczej interpretował te same przepisy i człowiek w pewnym momencie już nie wiedział co jest właściwe żeby na egzaminie nic nie sp*****ć.
Mały OT się zrobił. ; )
Znowu bredzisz.
Zdanie egzaminu nie jest równoznaczne z nadaniem uprawnień. Jeżeli istnieje wymóg dot. minimalnego wieku to w takim wypadku UPRAWNIENIA mogą zostać nadane po uzyskaniu tego wieku, natomiast uprawnień nie można od tak odebrać, bo jak sam napisałes prawo nie działa wstecz -
ALE OBOWIĄZUJE Z DNIEM WPROWADZENIA.