Strona 7 z 17 [ Posty: 328 ] Przejdź na stronę Poprzednia 15 6 7 8 917 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 22 mar 2013, 21:40
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Po serii Ice road truckers, gdzie każdy uślizg koła grozi zagładą życia na Ziemi tylko czekałem na pojawienie się podobnego "dramatu" w polskim wydaniu. No i oto jest. :)
Z ust mi to wyjąłeś. Transport drewna bez zapadnięcia auta po osie.
Już nie przesadzaj. Jak widać odcinek był robiony w lecie, gdzie nie widać deszczu, to gdzie Ci się tym autem ma zapaść?
Nawet jak jest mokro to nie znaczy, że wjeżdżając musisz się "zapaść po osie".
Jak było sucho to mogli lać wodę i zrobić błoto! Publika chce krwi a w tym przypadku błota i emocji! :D

Post Wysłano: 22 mar 2013, 22:21

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: 4141

Właśnie obejrzałem pierwszy odcinek. Moim zdaniem w gabarycie jest za dużo chamstwa a w drewnie trochę amatorszczyzny.
Pewnie kolejne odcinki będą jeszcze bardziej chamskie i amatorskie :?
Jedyne co mi poprawiło humor to widok lata.... Wszyscy latają w koszulkach z krótkim rękawkiem a tego mi brakuje po tej długiej (i jeszcze nie zakończonej) zimie :mrgreen:

Post Wysłano: 22 mar 2013, 22:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 35025070
Samochód: S-U-P-E-R

W lesie nie zawsze jest prze*ebane, zwłaszcza w Polskich nadleśnictwach drogi dobre w większości. Tutaj widać mieli elegancką robotę, powycinane, naczepą można podjechać pod dźwiga i ładować bez wywożenia. Nie raz mam przyjemność ładować się w nadleśnictwach to jest naprawdę dobrze, nie zawsze ale ogólnie jest ok. Natomiast na Słowacji to dopiero Kambodża. Słowacy się nie patyczkują, masz wjechać i już jak nie wjedziesz to przyjedzie inny i wjedzie. Nieważne jak i którędy, po krzakach, fosach, rowach, rzekach, błocie i kamieniach. Co do programu to w mojej skromnej opinii "drzewiarza" to co z grubsza ważniejsze w tym transporcie zostało pokazane, w pierwszym odcinku, na emocje trzeba poczekać na następny odcinek. Jak na pilotażowy odcinek serii jest OK. Co do przekleństw to fakt w TV trzeba się pohamować, ale w realu to jest wpisane w tą robotę.

Post Wysłano: 22 mar 2013, 23:30

Użytkownik

Użytkownik

Aż tak źle nie jest, ale dupy też nie urywa. Niestety, sporo momentów żenujących, przekleństwa, naciągane sytuacje, dodatkowo cały ten schemat, który ponoć stosowany jest w "dlaczego ja". Rozumiem, że niektóre rzeczy by się w TV nie sprzedały, ale utrwalanie stereotypów nie jest specjalnie pożądane. I nie mogło zabraknąć "w następnym odcinku".

Post Wysłano: 23 mar 2013, 9:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

A mi się podoba, normalni ludzie, klną, bo się klnie. To chyba nie chodzi o to, żeby przed ludźmi udawać nie wiadomo jak elokwentnych, a na radiu i tak bluzgi, i tak. Fajny program, będę oglądał! ;)

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 23 mar 2013, 9:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Najlepszy motyw był z tym jednym piwem :lol: , po całym dniu alkomat wykrył 0,16 promila to te piwo musiało być robione na spirytusie że tak długo trzyma :mrgreen:
Szału nie ma, ale lepsze takie coś niż nic. Zobaczymy jak się program rozwinie

Filmy z tras

Post Wysłano: 23 mar 2013, 10:56
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Cytuj:
Czepialiście się tej gwary, myślałem że przesadzacie, no ale jednak nie. Momentami trzeba się skupiać, żeby obczaić co oni tam przewijają w tych tekstach.
Nie no, bez przesady. Mowa całkiem zrozumiała, akcent tylko typowo śląski. Jakby przyszło Wam pogadać z rodowitym Ślązakiem z okolic Koszęcina to moglibyście mówić o trudnościach ze zrozumieniem :mrgreen: Jak dla mnie akurat ten motyw na +

Post Wysłano: 23 mar 2013, 13:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Najlepszy motyw był z tym jednym piwem :lol: , po całym dniu alkomat wykrył 0,16 promila to te piwo musiało być robione na spirytusie że tak długo trzyma :mrgreen:
Chyba, że Pan Leszek już za kulisami wszedł do busa i walnął coś mocniejszego :mrgreen:

Mi również się podoba. Po przeczytaniu opinii się przeraziłem, ale jak obejrzałem to dość miło się zaskoczyłem. Mogłoby być tylko mniej bluzgów w niektórych momentach, ale ogólnie in plus.

Post Wysłano: 23 mar 2013, 14:38

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: VO FH 440

Cytuj:
Najlepszy motyw był z tym jednym piwem , po całym dniu alkomat wykrył 0,16 promila to te piwo musiało być
Mylisz się alkomat wykrył 0,08 a potem 0,05 , gdyby było 0,16 to by nie bylo o czym rozmawiać - za stan poniżej 0,1 nic ci nie robią.

Co do Programu oglądałem na YT, co do gabarytów znak dobrze wyhaczył :)

Żądacie błota i emocji a proszę bardzo:

Obrazek
Obrazek

Nowy Sącz i okolice - Zapraszam :)
DPTacho.pl

Post Wysłano: 23 mar 2013, 14:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Cytuj:
Mylisz się alkomat wykrył 0,08 a potem 0,05 , gdyby było 0,16 to by nie bylo o czym rozmawiać - za stan poniżej 0,1 nic ci nie robią.
A czy ty wiesz że ten śmieszny alkomat pokazuje w miligramach a nie w promilach czyli 0,08 razy 2 czyli 0,16 promila, tak dla twojej wiedzy.
Jeśli nie masz pojęcia to się lepiej nie wypowiadaj. no chyba że masz tak słabą głowę i tobie wychodzi 0,16 promila po jednym piwie po paru godzinach :lol:

Filmy z tras

Post Wysłano: 23 mar 2013, 15:57

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: VW

jezeli żądacie błota i emocji w transporcie drewna to polecam kanał tego użytkownika na yt. :D http://www.youtube.com/user/Schrauberit ... eos?view=0 a co do samego programu to mi sie ogólnie podoba tylko jak inni również uwaam że mogli troche mniej łaciny używac:)

Post Wysłano: 23 mar 2013, 20:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5718619
Samochód: Scania R560 6x4

Cytuj:
W lesie nie zawsze jest prze*ebane, zwłaszcza w Polskich nadleśnictwach drogi dobre w większości.
Hehe a to dobre, jesteś z południa więc mów o południowej Polsce :mrgreen:
Cytuj:
Co do programu to w mojej skromnej opinii "drzewiarza" to co z grubsza ważniejsze w tym transporcie zostało pokazane, w pierwszym odcinku, na emocje trzeba poczekać na następny odcinek.
Ale co z grubsza? Że nie zdążą na załadunek? Ja dzwonię do leśniczego i jeśli się zgadza to jadę na spokojnie a nie, że mam u niego awizację na 15tą i jak nie zdążę to czekam w lesie do rana. A co do nypla to mógł mu chociaż wąż pęknąć a nie, że oni po całym powiecie nypla szukają :mrgreen: Dla mnie powinni pokazać więcej jazdy po lesie i ewentualnie załadunku a nie picia kawy i wyprzedzania na zakrętach. Tyle ode mnie :wink:

Post Wysłano: 23 mar 2013, 21:33

Użytkownik

Użytkownik

GG: 527470
Samochód: Opel corsa B

http://tvnplayer.pl/programy-online/kon ... 18214.html
Odcinki
nawet ciekawie to wyszło

Post Wysłano: 24 mar 2013, 0:10

Użytkownik

Użytkownik

Podbijam pytanie o akcje z pierwszego odcinka, czy pilot powinien usunąć znaki z trasy nie zależnie od szerokości trasy czy to kierowca powinien się bardziej postarać przy mijaniu ?

Post Wysłano: 24 mar 2013, 1:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4819725
Samochód: MAN

Tak się zaczyna opis na playerze :mrgreen:
"„Konwój” to program o grupie kierowców tirów"
I co mi się rzuciło to od kiedy kanał 19 jest kanałem ogólnym :>
A tak po za tym mogli nagrywać tą szopkę rok temu przed euro w Świętokrzyskim to by dopiero mieli oglądalność :mrgreen:

Post Wysłano: 24 mar 2013, 16:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

po siedmiu stronach negatywnych opinii miałem tego w ogóle nie oglądać.ale że nuda to włączyłem.
jak dla mnie ogólnie podsumowując -program nie najgorszy.
temat przewodni, znak i nypel;)
wiadomo mogli się postarać bardziej ale zobaczymy co będzie w następnych odcinkach
druga sprawa że temat ciężarówek nie jest tak popularny żeby mogli wpakować dużo kasy w program i żeby im się zwrócił.

Post Wysłano: 24 mar 2013, 17:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Zmieniając temat słyszeliście, że nasz kolega Kornel będzie w odcinku o kontenerach? :D

Post Wysłano: 24 mar 2013, 17:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Żubr XF 105

Jedziemy przez Jędrzejów, a tam Szczekociny :)

Post Wysłano: 24 mar 2013, 17:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: X9

Czy waszym zdaniem w 2 odc akcja z cofaniem w lesie (pod załadunek) była wyreżyserowana? Bo moim bardzo. Ogólnie serial godny uwagi ale niektóre osoby mogły by być bardziej ogranięte.

Post Wysłano: 24 mar 2013, 17:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6498883
Samochód: VW LT z lawetą

Mercedes Acrtos MP4 którym jeździ Młody w tym programie nie jest kogoś z forum ? Kojarze ten samochód pomalowany na biało-czerwono na euro 2012.
Cytuj:
Czy waszym zdaniem w 2 odc akcja z cofaniem w lesie (pod załadunek) była wyreżyserowana? Bo moim bardzo. Ogólnie serial godny uwagi ale niektóre osoby mogły by być bardziej ogranięte.
w końcu nie mogą pokazywać cały czas pozytywnie tej roboty, wiadomo czasem coś musi iść nie tak żeby podnieść oglądalność

Strona 7 z 17 [ Posty: 328 ] Przejdź na stronę Poprzednia 15 6 7 8 917 Następna