Strona 10 z 17 [ Posty: 328 ] Przejdź na stronę Poprzednia 18 9 10 11 1217 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 01 kwie 2013, 14:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 24782554

Cytuj:
Po 3 tysiaki pewnie dostali na firmę. Bo tyle TVN płaci.
Pytanie ile dała firma dla TVN.
Czekam na 3-ci odcinek na YT.
Jak nie wiesz nic na ten temat to nie wypowiadaj sie!!

Post Wysłano: 01 kwie 2013, 15:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: 105

Dopiero teraz oglądnąłem drugi odcinek i powiem że gabaryty nawet nie tak źle się oglądało.
Co do drewniaków raczej w drugą stronę... Nie żebym się czepiał czy obrażał ale wieje sztucznym cwaniactwem i za wiele nie pokazują tej roboty, pominę resztę zachowań na drodze bo różnie bywa ale żeby wiedzieć że się będzie w TV i nie zainwestować nawet w badziewiaste słuchawki (koszt paru browarków) do telefonu to masakra jakaś.

Post Wysłano: 01 kwie 2013, 16:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: R420

Ja tez właśnie obejrzałem drugi (Gdzie pierwszy?) i jest bez porównania lepszy od trzeciego.

Odczucia muszą być mieszane, bo i poziom kierowców jest różny, ale raczej odzwierciedla to rzeczywistość, nie czarujmy się...

Swoją drogą te przypadki rodem z dowcipów "Cofaj, marian cofej", a potem awantura są godne politowania. Brak tu dobrej woli i chęci, aby kierowca nie przypieprzył, jest chyba nawet odwrotnie.

Post Wysłano: 01 kwie 2013, 16:45

Użytkownik

Użytkownik

GG: 527470
Samochód: Opel corsa B

1-http://www.youtube.com/watch?v=LawyUPr2-b4 kolego

Post Wysłano: 01 kwie 2013, 16:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 636485
Samochód: FH12

Ja dzis obejrzałem 1 i 2 odcinek i musze powiedziec ze mi sie podobało. Jak dla mnie przynajmniej bylo tak jak jest na prawde, a nie udawane ze sie nie pije, nie przeklina, nie gada sie przez telefon w czasie jazdy itp

Post Wysłano: 01 kwie 2013, 17:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: R420

Otóż to. Obejrzałem teraz również pierwszy odcinek i patrząc całkiem obiektywnie jest nieźle, a zdecydowanie mogło być gorzej.

Myślę, że każdy z nas będąc reżyserem miałby dylemat w jakim świetle pokazać kierowców, jak ich dobrać. Weźcie pod uwagę, że tamtejsi reżyserzy nie wiedzą o temacie nic. Wielu z Was wie sporo, ale miejcie świadomość, że nawet Wy, jeśli weźmiecie do programu ponadprzeciętnych kierowców (takich jak jeden na piętnastu) to będą zarzuty (uzasadnione zresztą), że to jest przekoloryzowana rzeczywistość. Z drugiej strony lepsze promowanie przyzwoitości niż chamstwa.

Zaś biorąc kierowców losowych (a w tym programie nawet tacy nie są, niestety) poziom byłby tak niski, że dopiero byłaby burza.

Zastanówcie się nad interesami producenta programu i nad tym, jaka jest ich wiedza w temacie. Biorąc to pod uwagę produkcja jest całkiem dobra.

Post Wysłano: 01 kwie 2013, 20:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6150050
Samochód: zielony

Eee tam, myślałem że będzie gorzej po tych wszystkich komentarzach początkowych, ale całkiem spoko się to ogląda - to że może mało realne czasami to nic wielkiego, przynajmniej się nie nudzi ;) Czekam na trzeci odcinek na YT :)

Oświetlenie i nagłośnienie ostrzegawcze - montaż, naprawa, modyfikacje

Post Wysłano: 01 kwie 2013, 20:37

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Wrzuci odc 3 ktos na yt bo chce obejrzec, teraz do domu po robocie wróciłem i niemam kiedy a za fajerą tv niemam:)

Post Wysłano: 01 kwie 2013, 21:43

Użytkownik

Użytkownik

GG: 527470
Samochód: Opel corsa B

cz.3 part 1 http://www.youtube.com/watch?v=z_GlDIAQImw
Part 2 http://www.youtube.com/watch?v=JYyQD-mTBHo
Jazda starym starem na L to nieporozumienie. Nie zapisałbym się do takiej szkoły a w ogóle nie sprawdził świateł od tab. rej.

Post Wysłano: 01 kwie 2013, 23:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Jazda starym starem na L to nieporozumienie.
A gdzie Ty tam Stara widzisz? To MAN jest L2000. I to nie taki stary - ja uczyłem się jeździć MANem M90 z pierwszej połowy lat 90-tych, a zdawałem na TGL-u z 2008 roku... i jakoś dało radę.
Cytuj:
Nie zapisałbym się do takiej szkoły
Nie mów "hop". Ja po doświadczeniach z ostatniego kursu też patrzę na sprzęt i instruktorów jakimi szkoła dysponuje, a nie na cenę, ale jest dużo osób które mając w perspektywie kurs tańszy o 200-300zł poszłyby na to.

Cytuj:
a w ogóle nie sprawdził świateł od tab. rej.
To nie jest program edukacyjny, nawet nadawany wiele lat wcześniej, moim zdaniem świetny, program "Nauka Jazdy" takim nie był, więc nie przesadzajmy, bo kiksów jest tam więcej: np. nazwanie kierunkowskazów "migaczami" i ich sprawdzenie na awaryjnych - przynajmniej tak to wygląda. Jedno i drugie jest w rzeczywistości błędem.

Post Wysłano: 02 kwie 2013, 0:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Mnie ciekawi, dlaczego w tym nowym odcinku wanny maja już zasłonięta nazwę firmy.. W poprzednim odcinku to nie był problem.
A tę niewiastę z Rinnena widziałem parę razy na drodze. Ale nie wołała "mobilki, mobilki"...
Bardziej żenująca była (jest) Basia, co lata volvem na Szwecje.

Post Wysłano: 02 kwie 2013, 3:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Daihatsu Sirion

Cytuj:
Mnie ciekawi, dlaczego w tym nowym odcinku wanny maja już zasłonięta nazwę firmy.. W poprzednim odcinku to nie był problem.
Ten kto się zajmuje wymazywaniem nazw firm w ogóle powinien z roboty wylecieć - raz zamazane, raz nie... Też na to zwróciłem uwagę :)
Cytuj:
ja uczyłem się jeździć MANem M90 z pierwszej połowy lat 90-tych, a zdawałem na TGL-u z 2008 roku... i jakoś dało radę.
Ja się uczyłem na takim 11 tonowcu: http://zizengineering.com/imgs/a/c/c/f/ ... _1_lgw.jpg a zdawałem na takim 18 tonowcu http://images.clickedit.co.uk/2338/car_id_9704_1.jpg ze skrzynią z połówkami i wszystkim. I też dało radę :)

http://www.gazetae.com

Post Wysłano: 02 kwie 2013, 8:32

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Subaru Impreza

Oblukałem wczorajszy odcinek i :/
Blondi w japonkach, komóreczka przy uchu...
Jakie Ona daje świadectwo kierowcy?
Szkoda gadac, nastepnych odcinków nie ogladam.

Post Wysłano: 02 kwie 2013, 9:43

Całe szczęście że w czwartym odcinku będzie znów o gabarytach :D. Pozdrawiam

Post Wysłano: 02 kwie 2013, 10:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Oblukałem wczorajszy odcinek i :/
Blondi w japonkach, komóreczka przy uchu...
Jakie Ona daje świadectwo kierowcy?
Szkoda gadac, nastepnych odcinków nie ogladam.

To w ogóle jakaś wytapetowana pudernica, a nie kierowca. :lol: Beka z niej niezła. :mrgreen:

Post Wysłano: 02 kwie 2013, 11:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
To w ogóle jakaś wytapetowana pudernica, a nie kierowca. :lol: Beka z niej niezła. :mrgreen:
Mnie rozczulił moment, gdzie olewając wszelkie środki bezpieczeństwa - zatrzymała klamota na poboczu i otworzyła drzwi, żeby pozbyć się osy... Dobrze, że nikt nie przejeżdżał obok i nie zdjął jej drzwi (razem z jej ręką)

Post Wysłano: 02 kwie 2013, 12:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jak już tak gadamy o tym kto czym się uczył zdawać to ja uczyłem się na STAR 266 a zdawałem na MAN LE 12.220 i jakoś żyję. Mało tego uważam że jak ktoś nauczył się jeździć takim blaszakiem to i w nowszym aucie poradzi sobie bez problemu.

Post Wysłano: 02 kwie 2013, 13:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

A wy wszyscy nie łamiecie przepisów, tylko pouczacie innych :lol:

Post Wysłano: 02 kwie 2013, 13:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Jak już tak gadamy o tym kto czym się uczył zdawać to ja uczyłem się na STAR 266 a zdawałem na MAN LE 12.220 i jakoś żyję. Mało tego uważam że jak ktoś nauczył się jeździć takim blaszakiem to i w nowszym aucie poradzi sobie bez problemu.
O kolega to w wojsku chyba robił prawko :P

No tak, jazda Starem to przygoda - zupełnie inaczej jest uczyć się jeździć klamotem i zdawać na czymś co w środku jest ciche, wygodne i ergonomiczne jak osobówka (np. TGL), a co innego uczyć się na w miarę przyzwoitym sprzęcie, a potem musieć się przestawić np. na Stara 200 lub Jelcza 315 :mrgreen:
Cytuj:
A wy wszyscy nie łamiecie przepisów, tylko pouczacie innych :lol:
Jak dla mnie tyle przepisów ile tam było złamanych, to raczej "smutna rzeczywistość" - to nie jest zupełnie tak, że program tym samym jednoznacznie pokazuje kierowców w złym świetle.

A blondyna jak dotąd stanowi "najsłabsze ogniwo" tego programu - sprawia wrażenie typowej blondynki, czyli z tego co do tej pory powiedziała nie można zbyt wysoko ocenić jej intelektu. Ale poczekajmy na kolejne odcinki, zobaczymy jak poradzi sobie w razie problemów mniej dramatycznych niż ta osa :lol:

Post Wysłano: 02 kwie 2013, 15:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
O kolega to w wojsku chyba robił prawko :P
Tak w wojsku. Jednostka w Ostródzie. To były najpiękniejsze wczasy na jakich dane mi było do tej pory być. Jako ciekawostkę powiem że jazdy uczył mnie sierż. Krasodomski a on był zwolennikiem zasady "zestresować na kursie to nie będzie się bał na egzaminie" i tak też było. Ganił mnie za najmniejsze przewinienia a jak nie miał się czego czepiać to opierdzielał mnie za to że jestem z Białegostoku. Z każdej jazdy wychodził czerwony. Na koniec kursu powiedział tylko słodko "myślę że psychicznie cię przygotowałem,już nie będziesz się stresował na egzaminie, a co do jazdy to leży w twoich rękach, według mnie zdasz spokojnie"

Strona 10 z 17 [ Posty: 328 ] Przejdź na stronę Poprzednia 18 9 10 11 1217 Następna