Cytuj:
Jeśli mogą do siebie nie pasować to opowiedz dlaczego??Z ciekawością się doinformuje skoro tak twierdzisz???
Choć mam pewne informacje że BEDMET może spokojnie łączyć szare moduły z żółtymi,bo jedyna różnica jest w szerokości a tak to to samo.
Szare mają 3m szerokości a żółte 2,75m.
Masz racje ze kolor nie ma tu zadnego znaczenia .... ale kolego jak dla Ciebie 3m i 2,75 (nie wspomne o 3,2m) to to samo to raczej sie nie dogadamy.....
nie wiem jakie masz doswiadczenie z THP (moje jest niewielkie, kilka tras, kilka przebudow) ale juz na pierwszy rzut oka widac roznice w "sworzniu sprzegu", "sworzniach centrujacych", drazkach kierowniczych, silownikach skretu..... Pewnie wszystko mozna dorobic, przerobic, powiazac drutem, sznurkiem i pojechac ale nie przy takich obciazeniech, to sie zemsci, nie wspomne juz o kontroli "verkehrspolizei" czy TUV za granica...... poprostu zabili by Cie smiechem.....
Bedziesz mial okazje widziec na walsne oczy te wozki kolo siebie to zobaczysz roznice...... Wiem ze w/w firma takie cuda robila ale to juz inna bajka.... Dla ciekawych swiata: gdzies dawno temu wyczytalem o porozumieniu producentow (Goldhofer, Scheuerle-Nooteboom,Faymonville) o standaryzacji polonczen "wozkow" ale co z tego wyszlo nie mam pojecia....