Witam. Wie ktoś może po jakim przebiegu wymienia się wysprzęglik w Reno Master 3.0, wymieniłem 75 tyś. temu i już by się kwalifikował do wymiany bo przy ruszaniu na zimnym silniku dosyć mocno szarpie po rozgrzaniu jest lepiej, raz pedał sprzęgła został w podłodze potem bylo ok i tak jest już 1.5 miesiąca ok. Drugi problem to biegi 1,3,5 wchodzą ciężko na zimnej skrzyni jak redukuje się je z dolnej partii biegów czyli 2, 4, 6 i na odwrót np redukując z 4 na 3 jest opór ale dając z 3 na 5 jest jak nowym aucie. Dodam auto ma prawie 500 tyś. Może ktos coś podrzuci
_________________ ...::: VOLVO :::...
PL, CZ, SK, UA, D, F, LT, H, RO, SLO, I, RSM, A
Samochód: orange i grafitowy
olej w skrzyni biegów jak często zmieniasz?
czy przy ostatniej wymianie na korku nie było za dużo opiłków?
takie objawy wskazują na usterkę skrzyni biegów - skoro sprzęgło było wymieniane.
_________________ nie cytuję postów innych użytkowników
olej w skrzyni biegów jak często zmieniasz?
czy przy ostatniej wymianie na korku nie było za dużo opiłków?
takie objawy wskazują na usterkę skrzyni biegów - skoro sprzęgło było wymieniane.
Od pierwszej obsługi jak go mam to nie wymieniałem. Wymieniłem linkę zmiany biegów bo od tych "oporów" pękł plastikowy pancerz zaraz przy wybieraku. Wymienione na oryginał oczywiście.
Pompkę pod pedałem wymień, problem minie. Jeśli sprzęgło jest słabe też będą ciężko wchodzić.
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Przytarło się łożysko na wybieraku biegów w skrzyni. Na razie namaczane w "dotach" i się rozruszało ale trzeba pomyśleć o wymianie na nowe żeby kiedyś zaskoczenia nie było. Efekty małej i delikatnej eksploatacji wychodzą.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 21 gości