Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 07 lip 2013, 15:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Witam!

Potrzebuję wyjść na dach z przewodami od halogenu, koguta, oświetlenia roboczego, postojówki i masy.

Pytanie tylko jak to zrobić, iść z tłu po kabinie? Wydaje mi się to mało profesjonalne, ale jak będzie trzeba to ok :wink:

No ale... Widziałem raz, przy samochodzie z WUKO, że chłopaki mieli wyjście do koguta, z dachu. Nie wiem dokładnie jak to było zrobione, ale widziałem, że przewód wychodził z dachu. Czy są do tego jakieś odpowiednie "szybko złącza" czy coś w ten fason? Wiecie może jak to się profesjonalnie nazywa? Bo na allegro nic nie mogę znaleźć ;/

Post Wysłano: 09 lip 2013, 16:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 13363123
Samochód: DAF

Najlepiej byłoby pociągnąć przewód pod tapicerką i zrobić normalne złącze na konektory damsko-męskie w kostce plastikowej. Jakby to miało być szczelne to owinąć taśmą termokurczliwą. Nie wiem jaki masz samochód, ale powinieneś mieć prąd po dachem do podłączenia CB i radia. U mnie w Dafie tak jest w tych półkach nad głową.

http://www.youtube.com/watch?v=eAfp3mZD ... ature=plcp

Post Wysłano: 09 lip 2013, 17:07

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Najlepiej byłoby pociągnąć przewód pod tapicerką i zrobić normalne złącze na konektory damsko-męskie w kostce plastikowej. Jakby to miało być szczelne to owinąć taśmą termokurczliwą. Nie wiem jaki masz samochód, ale powinieneś mieć prąd po dachem do podłączenia CB i radia. U mnie w Dafie tak jest w tych półkach nad głową.
Ale koledze chodzi o samo "wyjście", po prostu dziurę, którędy można te kable wyciągnąć.
W Midlum są dwa otwory techniczne po obydwu stronach, w jednym otworze zamontowałem antenę od CB. Prócz tego, są różne napunktowane miejsca, które mają swoje przeznaczenie, np:
Obrazek
Mam też otwory po zdemontowanej owiewce i tam były wkręcone coś w rodzaju kawałka pręta gwintowanego. Od spodu natomiast jest przyspawana kwadratowa nakrętka, w którą te kawałki pręta były wkręcone. Domyślam się, że po wywierceniu otworu w tym napunktowanym miejscu, dowiercę się właśnie do takiej przyspawanej nakrętki(domyślam się, ponieważ nie sprawdzałem, jeszcze).

Post Wysłano: 10 lip 2013, 10:12

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4686688
Samochód: SCANIA

Post Wysłano: 11 lip 2013, 13:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

O właśnie o takie coś chodziło.