Strona 6 z 6 [ Posty: 104 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 18 wrz 2013, 22:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: VOLVO

Nie wiem skąd jesteś ale w moich rejonach stawka 35 gr z km na kraju, to normalna stawka dla kierowcy. Jeśli ty jako świeżak masz mieć tyle, a później w pojedynczej obsadzie 40 gr to jak dla mnie warunki niezłe.

Post Wysłano: 19 wrz 2013, 11:00

Stawka w podwójnej 0,35 zł/km... Hmm kolega jeździ na kurierce nocą i ma taką stawkę za km w pojedynczej. Owszem, jest co drugi dzień w domu, stała trasa, zero kombinowania. Z tym, że są pewne przepychanki z szefem o sprzęt. Ale nie o tym tutaj.
Inny z kolei, nie mając doświadczenia na zestawach "załapał" robotę wożąc pieczarki na chłodni. Nowe auto, nowa naczepa, stawka 0,40 zł/km, po okresie próbnym (3 miesiące) jeśli się sprawdzi, podwyżka do 0,45 zł/km. Tutaj też jazda w stałe miejsca, trochę kraju, trochę "południa". Z tym, że też są minusy tej pracy. Jak wszędzie i w każdej.
Powiem Ci, że nie mając żadnej perspektywy - spróbowałbym. Nawet na miesiąc w podwójnej, zobaczysz "co się z czym je", o co chodzi i jakie trasy. No i przede wszystkim masz możliwość zdobywania doświadczenia, bo do następnego pracodawcy już nie będziesz szedł już z pustym CV.

Post Wysłano: 19 wrz 2013, 11:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4836808
Samochód: VOLVO FH

Dzięki Wam za rady, dziś jade na rozmowe po południu.Dam znać co ustaliłem..

Jescze jedna kwwestia-jak już wspomniałem mam prawie 20 lat, posiadam kwalifikacje wstąpną na przewóż osób (pełną 280h), teraz jestem w trakcie KW-uzupełniającej na przewóz rzeczy(czekam na egzamin)
i zgodnie z ustawą o TD nie może mnie nikt przyjąć bez kwitu na ten przewóż towarów, chyba że do 7,5t. Czy da się to jakoś obejść- z tego co mówił szef tej firmy, nie stanowi to dla niego problemu i mógłby mnie przyjąć.
Czy to zaświadczenie może o wykonywaniu transportu na potrzeby własne coś zdziała ? w zestawieniu z odbyciem tej pełnej KW, ale na przewóz osób tylko jak wspomniałem...? Czy ratuje mnie tylko przyjęcie nie na stanowisku kierowcy tylko np magazynier i wdg prawa jazda nie byłaby moim głównym zajęciem w tej firmie. Proszę o rady.

...powoli w trasie: PL,CZ,SK,H,SLO,I

Post Wysłano: 05 sty 2014, 15:42

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Mazda 626

Jestem w trakcie szukania pracy, doświadczenie mam małe. Krew mnie zalewa, jak pracodawca mówi że mógłbym pojechać, sprawdzić jak jeżdżę, za darmo, nie mam żadnej gwarancji że on mnie zatrudni. Można znaleźć takie firmy gdzie mogą przyjąć bez doświadczenia.

Strona 6 z 6 [ Posty: 104 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6