Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: man f2000

Na youtube znalazłem kiedyś filmik polskiego kierowcy z trasy do Maroka. A kiedyś zabrałęm kierowcę na stopa był z Węgrowa i mówił że jego firma też była w Maroku

Użytkownik

Użytkownik

http://wojtex.net.pl/
Strona firmy z Białegostoku jeżdżąca do Maroko. W galerii można znaleźć ciekawe rejony.

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: R410

Piotrek,to dokładnie ta firma którą miałem na myśli.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: osobowy

Cytuj:
Na youtube znalazłem kiedyś filmik polskiego kierowcy z trasy do Maroka. A kiedyś zabrałęm kierowcę na stopa był z Węgrowa i mówił że jego firma też była w Maroku
Ja też coś znalazłem już dawno temu.. Może to ten sam film? http://www.youtube.com/watch?v=bLpwDYrXfl8

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6002013
Samochód: z chłodnią

Niemiecka firma Sahara expres. Plandeki na afryke ciagaja.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ciężarowy

Aktualnie mam zapytanie na transport bydła do Libii.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Żółtek

Cytuj:
Pytanie nie na miejscu, ale ile plus minus można liczyć za taki fracht?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ciężarowy

Cytuj:
Cytuj:
Pytanie nie na miejscu, ale ile plus minus można liczyć za taki fracht?
Szczerze to sam jeszcze nie wiem jak się za to zabrać by to odpowiednio policzyć, ale raczej sobie to odpuszczę bo zbyt duży ryzyko.

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Renault Magnum 460 DXI E5

Cytuj:
Cytuj:
Hefter ponoć ciągnął trasy Maroko - daleka Rosja.
Co do Rynartu do do UZ, KZ, KGZ dochodzi również Iran/Irak. Podobne trasy jak Rynart robi Betz i Kreiss.
Jest jeszcze firma z Austrii - Schwaiger -> http://www.roroschwaiger.at/ co jeździ na "czarny ląd".
Po co to pisać jak się nie ma pojęcia. Może i kiedyś, w co wątpie był tam Rynart, ale obecnie na pewno nie jeżdżą. Kreiss ma bardzo sporadyczne kursy na KZ, już bardziej daleko Rosja, Novosybirsk, Jekaterynburg. Betz bardziej obrabia Turcję, bo niestety ale coraz mniej obcych firm(mam na myśl Polskie i Zachodnie) jeżdżą w te kierunki z powodu stawek i rozrostu taboru krajów Unii Celnej.
Szkoda, że ta genialna zasada o milczeniu w sprawach, o których nie ma się pojęcia ma się odnosić tylko do innych, tym bardziej że Michał M. w niczym się nie pomylił.

Rynart od samego początku lat 90. docierał bardzo daleko na Wschód i jak ktoś to podważa, to sam wystawia świadectwo sobie. Kazachstan był ich głównym miejscem docelowym i na chłodnie nawet mieli robotę powrotną z tego kraju na Zachód, ale jeździli też do Turkmenistanu, Uzbekistanu, a nawet do Tadżykistanu, chociaż w tym państwie toczyła się w latach 90. wojna domowa. Nie były to przejazdy incydentalne, tylko zasadnicza działalność firmy. Na krótko zniknęli ze Wschodu, ale szybko powrócili. Od samego początku boomu naftowego w Kazachstanie wozili zaopatrzenie na pole naftowe Tengiz i były to ładunki, do których dostępu nie mieli „zwykli” przewoźnicy. Teraz jeżdżą przede wszystkim z dostawami do Afganistanu w tranzycie przez KZ, UZ. Droga ta nabrała dla NATO kluczowego znaczenia od czasu zablokowania szlaku tranzytowego z portu w Karaczi przez Paksiatn. Podobnie, tak jak już napisał Michał, do Afgana jeżdżą Kreiss i Betz, bo Amerykanie w porcie w Rydze przeładowują swoje towary przeznaczone dla stacjonujących tam wojsk.

Pozdrawiam.

Użytkownik

Użytkownik

Paweł jak zwykle rozwinął temat bardzo szczegółowo. :wink:
Dodam jeszcze, że kolega JoHn niech poprzegląda najpierw internet bo można wiele ciekawych zdjęć znaleźć z tras firm, które wymieniłem. Nie wspominam o stronie np. Rynartu gdzie jasno jest napisane gdzie jeżdżą, galeria też całkiem ciekawa.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Panowie, ja nigdzie nie napisałem, że nie jezdzili tylko, że nie jeżdżą obecnie. Miło by było czytać ze zrozumieniem. Sam szef spedycji Rynart powiedział mi, że obecnie robią tylko KZ,UZ i Mongolię w śladowych ilościach. A jeżeli wjazd na granicę UZ/KZ(kierowca Kreiss`a, który rzeczywiście jezdził pokazał mi paszport z pieczątką i poinformował mnie o tym) to chyba na wyrost mówimy o trasach.

Użytkownik

Użytkownik