Strona 116 z 139 [ Posty: 2777 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1114 115 116 117 118139 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 27 paź 2013, 11:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Nie wiesz może gdzie to dokładnie było?
Ostatnio dosyć często widzę jak niemieckie firmy z rurami do wiatraków zatrzymują się pod Michendorfem i opuszczają do przejazdu. Robią to bez policji i wstrzymania ruchu. Karygodne a w zezwoleniu na 99% mają wpisany pilotaż policji .
Policja zaś ściga lory przewożące ciągnikami siodłowe z wysokością 4,35 i kasuje mandaty za brak pilota BF3 pod tym wiaduktem. Po prostu śmieszne.

Post Wysłano: 27 paź 2013, 20:36

Użytkownik

Użytkownik

Jadąc od Świecka,to miało miejsce zaraz za Fichtenplan.

Post Wysłano: 27 paź 2013, 21:41

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: Schwerlastsattelzugmaschine

Cytuj:
Jadąc od Świecka,to miało miejsce zaraz za Fichtenplan.
Andrzej to bylo jakies trzy lata temu.... i w drugim kierunku..... jechalem dwa konwoje wczesniej, (ladowalem razem za nimi), kierowca chlodni podobno mial troche ‰ no chyba ze historia sie poworzyla bo obie firmy sie zgadzaja.
Cytuj:
Robią to bez policji i wstrzymania ruchu. Karygodne a w zezwoleniu na 99% mają wpisany pilotaż policji .
Policja zaś ściga lory przewożące ciągnikami siodłowe z wysokością 4,35 i kasuje mandaty za brak pilota BF3 pod tym wiaduktem. Po prostu śmieszne.
Rafale poprostu tna koszty, (nie biore pod uwage sytuacji ze jada bez kwita bo na "rurach" to sie nie zdaza :) ) pilotaz kosztuje i trzeba zcekac, ja mialem kiedys pozwolenie na przejazd 4,53 bez policji bo na parkingu juz nie bylo miejsca zeby poczekac na nia poczekac, tylko powiedzieli ze nam dokopia jak sie zaklinujemy :lol: Pytanie tylko po co cala ta impreza jak wiekszosc ladunkow ma mniej niz 4,45 (absenk auf 4,35) i spokojnie przechodza. Wiem ze skoro urzednik napisal to tak ma byc. Wracajac do tego wypadku to "Vossmann-y" stali na poboczu sprawdzali kola, byl prawidlowo oznaczony przez BF3, ladunek 4,6 szerokosci wystawal na lewa strone jakies 1,6m.
Tak czy siak smutno ogladac takie fotki, kazdy z Nas mogl tam byc. :(
z ostatnich tygodni http://www.lejdc.fr/nievre/actualite/pa ... 32187.html ... :( :( :(
(wiem ze juz bylo na fb i innych)

Post Wysłano: 27 paź 2013, 23:08

Użytkownik

Użytkownik

Jak zwykle wiem co pisałem,tylko źle napisałem.Tak to było w kierunku PL.Ja jechałem gdzieś do wroga (dla mnie to było za,a dla nich przed)w nocy i tam autostrada była zamknięta.Musiało to być chwilę już po,bo stały aż trzy dźwigi i puste zestawy od Vossmanna do przeładunku.Mówili na radiu,że nasz szofer był młody.

Post Wysłano: 28 paź 2013, 9:32
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:

Rafale poprostu tna koszty, (nie biore pod uwage sytuacji ze jada bez kwita bo na "rurach" to sie nie zdaza :) ) pilotaz kosztuje i trzeba zcekac, ja mialem kiedys pozwolenie na przejazd 4,53 bez policji bo na parkingu juz nie bylo miejsca zeby poczekac na nia poczekac, tylko powiedzieli ze nam dokopia jak sie zaklinujemy :lol: Pytanie tylko po co cala ta impreza jak wiekszosc ladunkow ma mniej niz 4,45 (absenk auf 4,35) i spokojnie przechodza. Wiem ze skoro urzednik napisal to tak ma byc.
Rozumiem że tną koszty. Nie przeszkadza mi to. Denerwuje mnie tylko zachowanie policji z posterunku na Michendorfie. Jak jechaliśmy z 6,2m szeroko to dwa dni trzymali nas na Fichtenplanie, bo parkingi na A2 zastawione (też mi nowość ;) ) i nie ma nas gdzie skontrolować przed zmianą policji. Argumentowali, że na następny dzień będzie pusto i nas wezmą. Tak dwa dni, dopóki mi nerwy nie pościły i nie zrobiłem zadymy na komisariacie tłumacząc, że na A2 parkingi w nocy są zawsze zabite.
Inna sprawa to ganianie transportowców przewożących ciągniki siodłowe, jakoś się ostatnio strasznie uwzięli.
No nic ponarzekałem sobie i trzeba dalej z tym żyć.
Cytuj:
z ostatnich tygodni http://www.lejdc.fr/nievre/actualite/pa ... 32187.html ... :( :( :(
(wiem ze juz bylo na fb i innych)
Tutaj na szczęście (mam nadzieję) nikt nie ucierpiał. Rura na miękkim wylądowała więc się przemaluje i ok. Ciągnik się wyklepie i będzie git. Wiadomo kierowcy szkoda, pewnie jego szeryf będzie skakał pod sufit.
Zawsze mówiłem: jak się nic nie robi to też nic się nie stanie. Niestety tym razem trafiło na kolegę z Mercedesa. Trzeba być zawsze czujnym bo licho nie śpi. Sekunda nieuwagi i zestaw na boku albo w rowie.

Post Wysłano: 30 paź 2013, 23:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 44807873
Samochód: daf xf 95

Osz kurde, pomysłowe 8)
https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hph ... 9059_n.jpg

Post Wysłano: 01 lis 2013, 5:22
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Który z Gumisiów dzisiaj tj. 1.11 jakos o 1 w nocy jechal przez Szczecin ?

Post Wysłano: 01 lis 2013, 5:38

Użytkownik

Użytkownik

Gumiś młodszy.Rozładował w Szczecinie w porcie i gna do domku.Właśnie robi pauzę 45 na Shell koło Nowej Soli.Ja właśnie wlazłem do domu.

Post Wysłano: 02 lis 2013, 1:05
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Właśnie w okolicy portu Jego wypatrzyłem, rzuca się z daleka zestaw w oczy, ale CB nie posiadam więc nie było jak zagadać.

Post Wysłano: 07 lis 2013, 16:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5761457
Samochód: Actros 4141

http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article ... /131109708 czy panowie wiecie dokąd te transporty idą czy będą jeszcze jakieś?

Post Wysłano: 07 lis 2013, 17:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article ... /131109708 czy panowie wiecie dokąd te transporty idą czy będą jeszcze jakieś?
Aż chce się coś brzydkiego napisać. Pewnie przejechaliby w paręnaście minut ale policja przyjechała i się zaczęło:
zatrzymanie transportu, kontrola dokumentów, spisanie danych osobowych kierowców i pilotów. Potem to rondo zablokowane przez transport ponadnormatywny. :roll:
Niestety bardzo niewielu policjantów ma codziennie styczność z takimi transportami i tym samym częściej przeszkadzają niż pomagają.
Koledzy z firmy transportowej widocznej na zdjęciu, wypowiadają się na forum, więc może podpowiedzą dokąd to się wybierali ich współpracownicy.

Post Wysłano: 08 lis 2013, 7:09

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: Schwerlastsattelzugmaschine

Cytuj:
Cytuj:
Aż chce się coś brzydkiego napisać. Pewnie przejechaliby w paręnaście minut ale policja przyjechała i się zaczęło:
zatrzymanie transportu, kontrola dokumentów, spisanie danych osobowych kierowców i pilotów. Potem to rondo zablokowane przez transport ponadnormatywny. :roll:
Niestety bardzo niewielu policjantów ma codziennie styczność z takimi transportami i tym samym częściej przeszkadzają niż pomagają.
Koledzy z firmy transportowej widocznej na zdjęciu, wypowiadają się na forum, więc może podpowiedzą dokąd to się wybierali ich współpracownicy.

Witaj, slyszalem ze urlopik mnie na to nie stac... :)
Wracajac do tematu okolice Paczkowa tam ich widzialem, mysle ze jak starszy gumis bedzie "online" to opowie wiecej. Ciekawe co odkryje KRP Nysa - zadne rondo w tym pieknym miescie nie jest przygotowane pod 50 m dlugosci zestawu. Zadna nowosc... :lol: :lol: :lol:

Post Wysłano: 08 lis 2013, 20:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:

Witaj, slyszalem ze urlopik mnie na to nie stac... :)
Wracajac do tematu okolice Paczkowa tam ich widzialem, mysle ze jak starszy gumis bedzie "online" to opowie wiecej. Ciekawe co odkryje KRP Nysa - zadne rondo w tym pieknym miescie nie jest przygotowane pod 50 m dlugosci zestawu. Zadna nowosc... :lol: :lol: :lol:
Widzę wieść się szybko niesie, tak roczna przerwa na odchowanie nowego potomka. Później zobaczymy, może coś swojego..., może coś nowego....

A w temacie: Niestety tak to już z większością rond jest, że trzeba je przystosować do takich transportów. Chłopaki wyciągnęli znaki na czas transportu i chcieli po transporcie z powrotem powkładać. A tu, że od razu zniszczyli oznakowanie pionowe.

Post Wysłano: 08 lis 2013, 21:19

Cytuj:
[...]A w temacie: Niestety tak to już z większością rond jest, że trzeba je przystosować do takich transportów. Chłopaki wyciągnęli znaki na czas transportu i chcieli po transporcie z powrotem powkładać. A tu, że od razu zniszczyli oznakowanie pionowe.
Levy_inf dziwi Cię to? Bo mnie jakoś nie. No przecież sensacja najlepiej się sprzedaje. A do tego zrobić nagonkę na złych tirowców i pilotów bo przecież mamy bardzo zdolnych inżynierów, którzy zarówno świetnie projektują drogi jak i organizację ruchu na skrzyżowaniach...

Post Wysłano: 08 lis 2013, 21:36

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Wracajac do tematu okolice Paczkowa tam ich widzialem, mysle ze jak starszy gumis bedzie "online" to opowie wiecej.
Łał,właśnie się dowiedziałem,że jestem rzecznikiem prasowym.Ja w niemcowni właśnie o tym przeczytałem,zaś kolega jest na miejscu i coś tam o Gumisiu wspomina.A czemu to kolega będąc u źródła,nie napisze coś więcej.Ja ze swojej strony mogę tylko wyrazić swoje oburzenie,że auta zablokowały tak piękne rondo i wyrwały panów policjantów ze snu na nocnej zmianie.

Post Wysłano: 08 lis 2013, 21:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
[...]A w temacie: Niestety tak to już z większością rond jest, że trzeba je przystosować do takich transportów. Chłopaki wyciągnęli znaki na czas transportu i chcieli po transporcie z powrotem powkładać. A tu, że od razu zniszczyli oznakowanie pionowe.
Levy_inf dziwi Cię to? Bo mnie jakoś nie. No przecież sensacja najlepiej się sprzedaje. A do tego zrobić nagonkę na złych tirowców i pilotów bo przecież mamy bardzo zdolnych inżynierów, którzy zarówno świetnie projektują drogi jak i organizację ruchu na skrzyżowaniach...
Dziwić się nie ma czemu. Szkoda że na tranzytowych trasach tak jak np. na DK 11 od Poznania na północ nie można przemyśleć pewnych spraw. Ronda w nysie kiedy były budowane? Parę lat temu zaledwie. Koncesji na wiatraki w okolicach Nysy i Namysłowa sprzedane na kilkaset wiatraków a trasy dojazdowe zabudowują wyspami i rondami. Potem płacz i zgrzytanie zębów. Wystarczy się dogadać z ludźmi którzy z tych dróg korzystają i projektować tak aby to było praktyczne i użyteczne a nie ładnie wyglądało i zawadzało.

Post Wysłano: 08 lis 2013, 22:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Najważniejsze, że takie rondo można nazwać imieniem tego i owego i uroczyście otworzyć, chociaż trzeba przyznać, że coraz częściej można spotkać ronda z przejazdem dla gabarytów przez środek. W Sochaczewie na rondzie poznańskim jakoś dają radę, ale warszawskie jest zablokowane non-stop.

Post Wysłano: 08 lis 2013, 22:09

Sytuacja z DK9 w Nowej Dębie sprzed 4 lat.
Transport ponadgabarytowy, szeroko (bodajże 4,20m), długo - 3 zestawy. Wiozą silosy od Radomia w kierunku Rzeszowa. W Nowej Dębie rondo, nie do przejechania. Tydzień czekają na rozkopanie ronda w poprzek, ułożenie płyt drogowych. Po przejeździe zamiast zabezpieczyć rondo jak to ma miejsce w ciągu DK4 na obwodnicy Dębicy, inteligentni ludzie usypują na powrót "rondel" i niech się martwią następni.
Oto Polska właśnie.
Szczerze nie zazdroszczę Wam pilotom walki z infrastrukturą, objazdów znanych tras bo "coś znów się urodziło".

Post Wysłano: 09 lis 2013, 9:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6032020

Cytuj:
Dzisiaj rano, ok 4 wpadał do Nysy jeden z "rurką", akurat wyjeżdżałem z Jagiellońskiej to głośno było, że 5 m szeroko wjeżdża do Nysy :mrgreen:

Post Wysłano: 09 lis 2013, 17:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

W Paczkowie przy obwodnicy stawiaja wiatrak obok juz pracujacego.
Na starej drodze kolo Orlenu stoja elementy rozladowane na drodze juz z tydzien pilnuje je pilot i jeden zestaw zaladowany, wczoraj kolejna rurke rozladowali kawalek wczesniej przy wyjezdzie ze Starego Paczkowa, kolo 14tej manewrowal tam zestaw Wiesiolek spinajac wozki...

Strona 116 z 139 [ Posty: 2777 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1114 115 116 117 118139 Następna