Cytuj:
A po co Ci ciągnąć kabel jeśli masz w Premium DXi 2 gniazda jedno 12 drugie 24V. Masz je pod bezpiecznikami bez obaw o spalenie instalacji. Chcę Cie także przestrzec przed samowolka elektryczną w tym aucie. Ja u siebie tylko mocniejszy bezpiecznik od świateł pozycyjnych wsadziłem i musiałem robić remont skrzynki bezpieczników bo wypaliło gniazdo. Komputer jest wyczulony i możesz coś niechcący spalić albo mieć potem choinkę na desce. Lepiej na ori gnieździe zrób mostek z przekaźnikiem i bezpiecznikiem i załóż drugie gniazdo.
Dziękowałbym niebiosom jakby ta padlina spłonęła. Tylko najlepiej beze mnie w środku.
A tak na poważnie. Wydawało mi się, że 300W to trochę za dużo, żeby pociągnąć ze zwykłego gniazdka, więc chciałem bezpośrednio z akumulatorów. W ogóle nie będę ingerował w instalację samochodu, więc tutaj chyba problemu nie ma.
A dobrze, że mi powiedziałeś z tymi bezpiecznikami. Ostatnio mi się przepalił od pozycji w przyczepie i włożyłem mocniejszy, bo nie miałem innego pod ręką. Jutro muszę go zmienić.