Witam, chciałbym się przywitać (byłem kiedyś u Was zalogowany, ale brak czasu i życie sprawiło, że nie zaglądałem tu, teraz trzeba to nadrobić)
Teraz chce przedstawić Wam autko którym jeżdze
Marka: Iveco
Model: Stralis Active Space
Rok produkcji: 2006
Przebieg: 467 tkm (udokumentowane)
Wyposażenie: Standart dla Stralisa, lodówka "manualna", skrzynia też manualna, ZF
zbiornik paliwowy 800L, siodło "teflonowe"
Naczepa: Wywrotka CMT Chojnice, 36m3, osie BPW ECO plus, góra alu, dół stalowy, pierwsza oś podnoszona.
Obsługiwane kierunki: Generalnie w koło komina, choć i trafi się tydzień w kabinie, zapuszczam się też na wielkopolskę, śląsk i opolszczyzne.
Autko przedstawie po kolei, od zakupu, po czas teraźniejszy, razem ze zmianami które przeprowadziłem
Tak wyglądał po zakupie (wiosna tego roku)i założeniu chlapaczek na przód, wprowadzeniu się do kabiny i ogarnięciu paru spraw technicznych:
Troszke się pojeździło, doszły "holenderki" na maske, falbana i boczne firanki, na tylną oś doszły kołpaki, oraz na całym składzie nakładki na śruby i tu max usyfiony
targałem starą i bardzo jarą naczepą piaski po budowach
W ten sam dzień konkrętne mycie obydwóch naczep, oraz Iveca, przy okazji zdrapałem naklejki z maski i doszły gwiazdki, ot troche czeskiego tuningu
Przyszedł czas i na naczepę
Nowe chlapaczki, bo ori CMT po paru latach nie były już ładne, 2 lampki dodatkowe, czerwone, z czasem doszedł chlapacz pod belke, nr. rejestracyjny nowy i naklejka Iveco na klape (ostatnie foto to pokażę)Zostały też zmostkowane kierunki w lampach, oraz zmianiony układ świateł obrysowych.
W kabinie też się troche działo, dywanik skajowy na tunel, dywaniki welurowe pod nogi, poprzednim moim autem był Eurostar, została mi po nim półka, troszke inwencji twórczej i podeszła do Stralisa, później położyłem na nią dywanik ze skaju
Zachaczyłem też MS-a i zakupiłem na nim boczne gałążki i naklejki poszły gratisowe pod 430
Potem była mijanka na DK39 z Dafikiem i wyszło jak wyszło, ale dzwon podstawą tunigu
i zamontowaliśmy blende od Cuba
W między czasie zmieniłem układ obrysówek pod zderzakiem (wyleciały w końcu odblaski, doszła tabliczka imienna na diodach
Z czasem pomalowałem jeszcze grill na biało, doszła druga tabliczka, oraz "kontynerki" na tylne spojlery.
Tak auto wygląda na obecny czas, ostatnie fotki robione jakiś tydzień temu, kiedy było jeszcze czyste
Wielu ludzi jak wsiądzie do mnie, dziwi się tym obrazkiem, zero błędów, komputer na zielono...
To na pewno nie koniec zmian, marzy mi się jeszcze pare zmian tj. halogeny i koguty na dachu(nie koniecznie na rurce) oklejenie halogenów w zderzaku na żółto, lusterka i jeszcze pare elementów na biało prysnąć, w środku jakieś ładne pokrowce na fotele i ładny komplecik firanek, w zime planuje malowanie felg i piast w naczepie. Każdą zmiane będe pokazywał
A teraz możecie mi pojechać, że modze i dbam o Iveco