Samochód: man tgx
Witam panowie mam pytanie , nie jestem jakimś starym wyjadaczem , jest to moja pierwsza praca na solówce i teraz mam pytanie jeżdżę codziennie i za każdym razem wyciągam kartę z tachografu i jadę do domu, wyciągam dlatego bo po moim kursie jedzie czasami szef albo inny kierowca, i teraz słyszałem że powinien mi pisać urlopówki na każdy ten dzień gdzie wyciągam karte ? (weekendówka to osobna sprawa) ile w tym prawdy i czy to prawda ? czy może jedynie urlopówka na weekend mi wystarczy . .
Nie musisz... wystarczy że np. zrobisz dobrze wpis manualny.
_________________ Wolę być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem, więc zanim się najeb**emy, proponuję się napić.
Chcesz zarobić kasę na fejszczbuku? Wejdź w opcje, usuń konto i weź się k**** za robotę...
Nie zażywam viagry, a każdy mi mówi że z dnia na dzień, coraz to większy ch*j jestem dla wszystkich.
Kolego, odpowiem Ci tak, jak powiedział mi inspektor w czasie kontroli:
wpis manualny, wpisem manualnym, ale wskazane jest mieć zaświadczenie, gdy karta w tachografie jest dłuższy okres czasu niż 24h.
_________________ Wolę być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem, więc zanim się najeb**emy, proponuję się napić.
Chcesz zarobić kasę na fejszczbuku? Wejdź w opcje, usuń konto i weź się k**** za robotę...
Nie zażywam viagry, a każdy mi mówi że z dnia na dzień, coraz to większy ch*j jestem dla wszystkich.
Wyraźnie jest powiedziane, że trzeba mieć ciągłość z ostatnich 28 dni, a wpis manualny dokumentuje czynności kierowcy dokładnie tak samo prawomocnie jak urlopówka, zarysowana przez tachograf lub kierowce na odwrocie tarczka czy wsadzona na stałe karta w tachografie. A każda próba wystawienia za to mandatu to próba wyłudzenia pieniędzy BEZPRAWNIE.
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 74 gości