Witam przychodzę dziś z pytaniem. Padło mi ostatnio Webasto, a niestety nie ma teraz czasu by je naprawić. Wpadłem na pomysł kupna takiej farelki samochodowej pod gniazdo zapalniczki. I tu pojawia się pytanie. Czy mogę taką mini farelkę która jest przystosowana do 12v podłączyć pod gniazdo zapalniczki w trucku ?
Urządzenie grzejące, działające na prąd żre go niesamowite ilości. Jeśli nawet przetwornica się nie upali, nie stopią kable i nie puścisz wozu z dymem, to rozładujesz baterie po godzinie i będziesz latał z kablami.
A i tak nie zagrzejesz tym w kabinie, na 100% będzie za słabe.
takie urządzenia mają 100-150W. ażeby ogrzać kabine potrzebujesz 1kW.
jeżeli taką kupną grzałkę włączysz na noc to tak jakbyś zostawił auto na światłach mijania i rano z odpalenia nici.
aby ogrzać kabinę grzejnik 1kW wyładuje Ci akumulatory w pół godziny.
Chyba pieniedzy, zamiast wozic niesprawne ogrzewanie, wymontuj i daj do naprawy
Cytuj:
Cytuj:
albo odpal auto na noc choć ponoć nie wskazane dla silnika ale jak masz zamarznąć to lepiej już tak
A to ciekawe, możesz rozwinąć swoją myśl ? Bo nie za bardzo wiem o co chodzi.
Sinik na wolnych obrotach nie ma obciazenia, i taka praca mu nie szkodzi. Scania po 120min sama zgasnie.
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 6 gości