Jeszcze trochę i ten temat stanie się moim prywatnym blogiem. Ale niech będzie, info dla innych.
Regenerowałem ostatnio lampy przednie, bo świeciły fatalnie. Został wymieniony odbłyśnik od świateł mijania, lampy zostały wyczyszczone, przede wszystkim soczewki oraz został przepolerowany klosz lampy. Efekt zaskakujący. Nie wiem jak świecą nowe lampy, ale moje teraz świecą rewelacyjnie. W końcu dają dużo światła, granica światło-cienia jest wyraźna, soczewka daje ładne "przejrzyste" światło, a nie "zamglone".
http://imgur.com/a/taBRY
Jest jeszcze jeden ciekawy motyw. Po otwarciu lampy na górze przyklejona jest naklejka z homologacjami. U mnie jest tam m.in HC, HR. Co ciekawe, patrząc od przodu lampy na jej górną krawędź, na zakrzywieniu, w środku lampy również jest wybita homologacja i prócz HC, HR wybite jest również DC, czyli ksenon.
Rozmawiałem z gościem, który robił mi te lampy i mówi, że jest w stanie przerobić lampę praktycznie na oryginalną pod ksenon, ale trzeba ją rozciąć, żeby podłączyć oryginalną przetwornice (podobno taka sama była w Premium oraz w DAFach). Dlatego też tańszym rozwiązaniem i prostszym w montażu są chińskie przetwornice.
Ogólnie moje lampy świecą teraz wystarczająco, ale wygląda na to, że można spokojnie włożyć palnik, tylko trzeba założyć do tego spryskiwacze lamp. No i nie wiem jeszcze jak to do końca jest z poziomowaniem gdy samochód jest częściowo na poduszkach, bo ja nawet regulacji wysokości nie mam, a tylko z tyłu mam poduchy.
Aha, zapłaciłem po 160 zł za lampę, więc za takie pieniądze jak najbardziej się opłaca, nawet jeśli lampa jeszcze świeci jako tako, ale mogłaby lepiej.