Panowie, komputer pokładowy sterowany jest z kierownicy za pomocą przełącznika nawigacyjnego ,,info" i właśnie nie reaguje na naciśnięcie tylko strzałki w prawo.
Tempomat i hamulec górski działają, podświetlanie też jest.
Wcześniej dało się jakoś przełączać tą strzałką a teraz umarła.
Podmieniłem na inną płytkę ale nic się nie zmieniło.
Styki są jak nowe, zarówno na płytce jak i na gumkach.
Wczoraj scania przyjechała od mechanika, który nic nie robił przy kierownicy a pilot działał normalnie.
Ale czy gdyby taśma była wadliwa to nie działało by też parę innych opcji??
Samochód: F90 19.362
Cytuj:
Witam
Mozecie napisać jak rozebrac te przyciski na kierownicy ? Bo nie mam zielonego pojęcia
Od tyłu kierownicy są 2 dziury a w nich torby. Odkrecasz i ściągasz środek kierownicy a potem już banalny dostęp do klawiszy ma dole koła. Wszystko jest rozbieralne i do wyczyszczenia.
_________________ "Zawsze choć przez chwile chciałem jeździć TIRem"
Podłącze się do tematu, przesiadłem się na Scanie, w której zarówno przyciski na kierownicy nie działają jak i sam sygnał dźwiękowy. Z tego co się dowiedziałem był robiony drążek kierowniczy i rozbierana była kierownica i po tej wizycie u mechanika kierownica służy tylko do kręcenia... Pal licho już przyciski menu, ale bardziej chodzi mi o sam klakson. Czy jak rozbiorę tą kierownice to znajdę przyczynę i jakoś temu zaradzę, czy może usterka jest gdzieś głębiej? Ktoś już rozbierał kierownicę w Scanii i może przybliżyć jak to tam wszystko wygląda i czy jest w ogóle sens się za to zabierać?
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 19 gości