Witam, otóż mam pytanie które nurtuje mnie już od kilku dni. Na jakiej zasadzie działa hamulec postojowy przedstawiony na obrazku? Czy zaciąga go się, a potem trochę go się cofa i odpuszcza? (Na podobnej zasadzie co w samochodzie osobowym?) Czy w jakiś inny sposób?
Cytuj:
Dobrze, ale pociągnąć tą górną część, czy tą pod? bo wygląda jakby i to, i to dało się pociągnąć
Zrób sobie i nam dobrze. Nie męcz już tymi postami. Wiadomo przecież, że konto założone tylko do spamowania,a teraz stukasz trochę postów żeby nie było że od razu leci spam...
Tak więc oszczędź nas i zareklamuj to co chcesz i idź stąd sobie...
Samochód: orange i grafitowy
ten hamulec jest "dwufunkcyjny":
1.działa normalnie jako ręczny czyli przesuwa dźwignię do tyłu - wtedy jest zaciagniety - po podniesieniu pierścienia pod rączką i przesunięciu dźwigni do przodu następuje - zwolnienie.
2. w pozycji gdy hamulec jest zaciągnięty wciśnięcie rączki spowoduje zwolnienie hamulca przyczepy (naczepy) - tylko i wyłącznie - hamulec pojazdu pozostaje w dalszym ciągu zaciągniety.
aż dziwne że nikt tego nie wiedział
_________________ nie cytuję postów innych użytkowników
Samochód: orange i grafitowy
Cytuj:
Wiedział, tylko kto zadaje takie dziwne pytania jak by nigdy nie miał styczności z ciężarówką
no nie każdy urodził sie geniuszem z dźwignią ręcznego w ręku,
dobrze że pyta i będzie wiedział jak tego użyć w razie potrzeby niż miałby zostawić samochód i po prostu wyjść z kabiny.
_________________ nie cytuję postów innych użytkowników
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
To raczej nie guzik tylko mikrowajcha
Myślę, że będzie miał większy problem z obsługą tego typu hamulca, niż z takim standardowym, jeżeli działa on tak samo jak w Renault T.
A co nie tak jest z tym w Range T? Według mnie super rozwiązanie, działa również prawidłowo.
Jeżeli powstało pytanie jak obsługiwać zwyczajną dźwignię hamulca postojowego. A wiadomo w Renault T samo poruszanie mikrowajchy / guzika nie spowoduje zwolnienia hamulca...
_________________ Hello boss! Majkel... Uśmiech Paryża 420dci, Ferrari Stralis 450, Robur MP2 1841, JelczNL 106 460, Kania R 450, Kania NG R 450, Iveco Stralis MY16 480 ...
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 3 gości