Cześć i czołem,
Za jakiś czas mam przesiąść się na cudo techniki, jakim jest IVECO HI-WAY. Na samą myśl dostaje szału i padaczki... Dotychczas miałem możliwość okazyjnego poruszania się tym pojazdem, ale jeśli mam na niego siąść na stałe to przygotowuje się psychicznie...
Przechodząc do konkretów, moim celem jest wyłączenie, wyciszenie lub usunięcie sygnału dźwiękowego, który ostrzega nas na przykład o otwartych drzwiach, nie zaciągniętym hamulcu ręcznym, lub pozostawieniu samochodu na włączonym biegu w momencie, gdy drzwi pojazdu są otwarte.
Zna ktoś ten temat i orientuje się, gdzie mogę tego dziadostwa szukać? Bardzo mi na tym zależy, bo jest to numer 1 na 1000, który mi przeszkadza w tym złomie...
"Piszczałka" jest w zegarach...
Nie usuniesz, zmień auto, albo cofaj na lusterka
_________________ STRALIS
Jeździłem, ja też jeździłem dla Jeronimo, ale Martins lepij płacił i poszedłem tam, to już dawno było, zanim Rohling kupił Suusa.
W instrukcji jest opisane ze mozna to przestawiac na kilka sposobow.
Tylko niewiem czemu to przeszkadza, przeciez nawet cofajac z otwartymi drzwiami jest cisza, dzwoni tylko jak wyjmiemy na luz bez recznego...
Kiedys bylem w Okocimiu i byl na browarze wypadek, gosc odpalil Scanie zwolnil reczny a heble trzymaja, wyszedl przed auto zanim sie napompuje uklad, hample puscily i przejechalo go po nogach...
Takze to nie taki glupi ten brzeczyk...
Oczywiście jest to mądra rzecz w samochodach, mimo wszystko chciałbym go chociaż wyciszyć w jakimś stopniu zakładając na głośniczek chociażby kawałek gąbki, ale jeśli faktycznie dostęp jest utrudniony to nawet nie będę się z tym mordował...
Ten brzęczek świruje nawet jak zostawię auto na postojówkach, wracam, otwieram drzwi i pierwsze co słyszę ja i okoliczne mieszkania to rzecz jasna ten dźwięk..
Z krańcówką drzwi się pobaw. Nie wiem tylko czy jak rozłączysz kable to przestanie reagować, czy jak je zmostkujesz. Tyle, że światła nie będziesz miał przy otwarciu drzwi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot], Amazon [Bot] i 19 gości