Samochód: Volvo Fm 9 Jaguar S Type
Witam.Powiecie mi co może być przyczyną komunikatu..= Stop brake system failure??==Dodam,że był podłączony do kompa u mechanika ale nie ma żadnej konkretnej odpowiedzi.Mechanik zawalony pracą a ja unieruchomiony ... do końca tygodnia,a z tego co wiem jest to tryb awaryjny.no i dzięki temu stracił moc ...Auto volvo FM 9 solo euro 4 ...Podobno może to być związane z ad-blue.Jak myślicie??I bardzo proszę bez głupich komentarzy typu usterka..awaria itd..tylko konkretne pomocne odp.Z góry dziękuję.Pozdrawiam
Dziękuję bardzo za info Oby to było to..a co do mechanika..Kilka razy robiłem parę rzeczy i się sprawdził..Nie przeglądał mi jeszcze auta bo zawalony autami...tylko na kompie ale skoro tak piszesz Kierownik to znaczy że to drobna usterka jeszcze raz dzięki
Witam Wracam z tematem niestety.Przewody sprawdzone to.nie to...Okazało się że w tłumiku na wlocie była skała którą skuwali ...dosłownie to pewnie od ad blue...Ale po odebraniu auta przejechałem kilka km żeby sprawdzić wróciłem do mechanika by się rozliczyć i podczas następnego km. znów wyskoczył ten sam błąd i tryb awaryjny Mechanik mówi że może być zapchany katalizator.No i zostało u mechanika.Jak myślicie co to może być według Was??Czekam na odp.A jestem już 2 tydzień unieruchomiony...Więc czekam na cenne wskazówki.Pozdr.
Podobno jak włącza się tryb awaryjny to taki jest komunikat..jak przyjdzie pora to zmienię mechanika..Na razie nie takich rad oczekuje....Czy miał ktoś taki problem???
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
To jak tępemu tłumaczyć, to że masz osobny problem z szczochami i przy okazji zatkany katalizator.
To komunikat o usterce układu hamulcowego nie ma nic z tym wspólnego
To sobie w menu w tym volvie odczytaj kody usterek związanych z układem hamulcowym
Uważam, że daj se spokój z tłumaczeniem, nie przetłumaczysz. Ja mu to samo napisałem kilka dni temu, a ten dalej swoje.
Komputer pokładowy w volvie jest taki, że są kody błędów i ich krótki opis.
Na dobrą sprawę błędy można sobie zczytać samemu. Ale to by za dużo tłumaczenia było, a na koniec Ci powie, że on nie tak8ch rad oczekuje.
Chodziło mi że nie potrzebuję rady... nauki języka angielskiego nie ma komunikatów błędów na desce rozdzielczej... po co takie uszczypliwości...chamskie teksty ..masakra...Tylko hejt i naśmiewanie....!!!Napisałeś kilka dni temu kierownik...i napisałem wyraznie,że przewody ok...to co się czepiasz znowu...ja pierd...nic tu nie można napisać bo zaraz czepianie ...masakra
Komunikaty błędów są, ale w menu Diagnostics. Nie ma ich na wyświetlaczu w trybie "do jazdy ".
Nie jestem uszczypliwy, tylko pytasz o rady, a nie reagujesz na nie, i jeszcze fukasz, więc nie dziw się reakcji.
Poważnie ci mówię, zmień mechanika. Sam kumaty nie jesteś, a te patałachy robią tak, żeby tylko za bramę wyjechało.
A do tematu przewodów, to obstawiam że jeszcze wrócisz.
Jeśli nie przewody, to któryś modulator, lub padał hamulca.
Módl się żeby to były przewody. Tyle ci powiem.
OO widzisz teraz napisałeś konkretnie kierownik;) Jutro dokładnie zobaczę trybie diagnostics choć jest tam wszystko po angielsku ale wujek google pomoże;)Nie fukam denerwuje się bo auto nadal unieruchomione...a już zapłaciłem..Czy kumaty nie jestem hmm no w tym nie bo auto mam pół roku a pracuje krócej ale szybko się uczę;)On akurat nie jest patałach robił mi parę różnych rzeczy i było zawsze ok...szczerze nie sprawdził przewodów..powiedział że bardzo ładnie wyglądają...Sam sprawdzę kierownik pisałeś o tej wiązce po podniesieniu kabiny od strony pasażera taka gruba poowijana jakimś materiałem przynajmniej u mnie;) pozaciskana trytkami tak???To rozpruć i sprawdzić???Masz rację ogólnie mechanicy to porażka...a chodzi Ci,że może to być coś drogiego np czujnik nox???modulator albo czujnik hamulca....rozumiem..oby nie jakaś droga elektronika...
Widac mechanik tak samo poliglota jak i ty. Oby wam wujek google nie zaniemogl.
Co do oceny przewodow przez mechanika. W swoim zyciu spotkalem super piekne dziewczyny z podartymi rajtuzami na dupie takze wiesz na pierwszy rzut oka nie ma co wierzyc
Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
_________________ Marianex podjedź no do przodu bo Grzeniu kiprował będzie
Dziękuję za bardzo pomocną opinię na prawdę rewelka najlepsza ze wszystkich odpowiedzi.....a jaka pomocna ulalala;););)A co do kobiet to współczuję.....trzeba spotykać takie którym można samemu je rozrywać;););)Zrozumiałem przesłanie;);)No może i racja;) Sprawdzę przewody jak pisał kierownik...i zobaczymy...
oooo widzę,że lubisz chłopaków w rajtuzach....to powodzenia hehehh a jak chcesz zabłysnąc to posyp się brokatem;)Tyle w temacie Kierownik jeszcze raz dzięki za radę innym nie mam za co nara....
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 10 gości