Mam problem z MAN TGL ABS przyczepy. Wyświetla mi się komunikat przekreślony ABS z cyferką 1. Błąd odczytany laptopem to 3650 brak informacji o DM1 z jednostki sterującej 148 zwarcie. W aucie spalony był bezpiecznik 30 A. Po jego wymianie jest prąd w gnieździe ale niestety nie ma ABS w przyczepie a przyczepa staje Dęba przy hamowaniu. W aucie ABS działa prawidłowo. Podłączane były dwie inne przyczepy i jest to samo.
Jak sprawdzałeś pod innymi przyczepami i też świecie ABS to może sprawdź w aucie gniazdo może któryś bolczyk się cofną albo kabelek przegnił od któregoś. To może być głupota jak w większości przypadków zobaczysz.
Kolego a dlaczego inna przyczepa tez nie działa? Podlaczalem przyczepe Konara z 2015 r i tez brak ABS-u a na 100% jest sprawna... Moze uszkodzony moduł ktory odpowiada za sterowanie przyczepy w MANie?
Czedc kolego. Ciągle swieci sie ABS 1 przekreślony i błędy jak wyżej. gdy podłączę nawet zwykłą wtyczkę siedmio pinowe elektryczną do auta to od razu wywala ABS... Może być uszkodzony zbr?
No nie, jakos sie jezdzilo Ale juz doszedłem co i jak. Zamienione byly dwa piny od kontrolki ABS, dalem odwrotnie i jest git. Mam natomiast problem w drugim Manie mianowicie w dwoch przewodach masowych nie ma masy a w tych gdzie jest prąd wartości napięć są odpowiednie... Natomiast gdy dotknę do masy w aucie to masuje mi z tymi kablami gdzie jest plus, dziwne bardzo. O co chodzi z tym?
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 4 gości