Witam wszystkich ponownie
MAN
TGS 35.500
2018
Około 50 000
4 osie, wywrot trójstronny
żwirownie, budowy max 100 km wokół firmy
Już jakiś czas temu zakończyła się moja przygoda z MB Arocsem po przejechaniu blisko 300 tkm. Arocs ma się dobrze a ja przesiadłem się tym razem na 4- o osiowego MANA TGS o konfiguracji 8X6. Swoją pracę w budowlance zaczynałem na czteroośce i znów powrót do korzeni :
To w dniu otrzymania ciężarówki.
Auto po koledze, który pojeżdził tylko kilka miesięcy, stąd ta tablica.
Obecnie :
Jak na woła roboczego, autko fajnie doposażone. Wszystko praktycznie, co do szczęścia potrzebne. Lodówka, klima, dobre radio DAB + subwoofer, navi z ekranem dotykowym , ogrzewanie postojowe, duża kabina z łóżkiem co w budowlance jest rzadkością...
Pudło i hydraulika Meiller Kiper, hydroburta. Napęd 8X6 z możliwością całkowitej blokady wszystkich trzech napędzanych osi. Tego nie było w starszych TGS - ach. Taka konfiguracja i 500 KM dają sporo możliwości. To czołg na kołach i niewiele jest miejsc, z których nie da rady wyjechać. Szkoda trochę, że to automat, ale.....
Kulam się nim już jakiś czas, zdążyłem się trochę umeblować :
Nie zawsze więc budowlanka musi kojarzyć się z błotem, kurzem, syfem i szoferem w gumowcach
. Jak się dba, tak się ma.
Dla podróżujących na południe Niemiec...Obecnie jeżdżę na przebudowie A99 w kierunku Salzburga, okolice Monachium, węzeł Aschheim. Walić po trąbach i do...usłyszenia
.
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających.