Witam. Dostałem nacczepe kronne 2010r i zauważyłem dziwne przypadki A mianowicie
Przy hamowaniu zapala a raczej mignie kontrolka od absu naczepy
Przy równo rozłożony ładunku około 18ton na rondach podnosi mi pierwszą oś w naczepie. Muszę stanąć zgasić auto opadnie oś odpalam i jadę dalej. Do kolejnego ronda.
Kolejne to czy da się jakoś opuścić oś nawet na pusto mam tylko taki przełącznik którym mogę podnieść nic więcej.
Jeżdżę scania r z 2007 roku i w komputerze mam wagę i czy ktoś może mibpowiedziec czy w tej naczepie na wyświetlaczu to pokazuje ile jest załadowane A przy kole w naczepie to nacisk i trzeba to podzielić na 3 lub 2 zależy na ilu osiach jadę.
Jeśli ktoś wie niech udzieli jakiś odpowiedzi będę wdzięczny. Pozdrawiam.
Raczej abs jest sprawny. Nie blokuje kół. Foto właśnie takie jak u mnie. Czyli w tej naczepie pokazuje ile jest załadowane? A ktoś podpowie jak ja opuścić ewentualnie. I czy może byś jakoś inaczej zaprogramowana bo jeździła z dafem wcześniej.
Da sie. Na panelu tam gdzie masz wajche od podnoszenia i opuszczania i przyciski od hamulca, bedzie przelacznik. Dajesz go w prawo jak dobrze pamietam i trzymasz az os opadnie.
Ok. A ktoś podpowie czy da się opuścić oś na pusto.
Albo przełącznik w naczepie przytrzymujesz na >5 sekund, albo "pompujesz" hamulcem nożnym, na zaciągniętym ręcznym/dociągasz ręczny do końca kilka razy/w Volvie na zaciągniętym ręcznym "pompujesz" naczepowym.
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 4 gości