Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 24 lis 2011, 22:33
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Żółtek

Dla mnie pojęcie "znajomości podstawowej mechaniki" ograniczać powinno się do wymiany żarówek, dolewania oleju i płynów eksploatacyjnych, ewentualnie wymiany koła od czasu do czasu jak się coś przydarzy. W nic więcej się nie daje wkręcić.

Post Wysłano: 24 lis 2011, 22:54

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2371800

Zauważmy też inną sprawę, im nowsze auto = więcej elektroniki, która za prawie wszystko odpowiada. Często żeby dowiedzieć się co się dzieje trzeba podpiąć komputer i dopiero wtedy wiadomo co jest nie tak. Wszak głupia kontrolka silnika może oznaczać masę różnych błędów.

Moim zdaniem przede wszystkim należy informować kogoś władnego, że np. coś mi kapie pod autem, tłucze w podwoziu, auto ściąga itd. Bo potem mści się to wszystko oczywiście w najmniej odpowiednim momencie.
Piszę z perspektywy kiedy auta firmowe są używane przez różne osoby.

Post Wysłano: 24 lis 2011, 23:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Dla mnie pojęcie "znajomości podstawowej mechaniki" ograniczać powinno się do wymiany żarówek, dolewania oleju i płynów eksploatacyjnych, ewentualnie wymiany koła od czasu do czasu jak się coś przydarzy. W nic więcej się nie daje wkręcić.
Dla mnie znaczy to trochę więcej, bo z doświadczenia wiem, że lepiej jest wiedzieć co się stało i samemu już na początku awarii móc określić co mogło nawalić.
Nie każdy ma szansę pracować w firmie w której kierowca nie wozi kluczy.

Post Wysłano: 25 lis 2011, 0:03

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: brak

Nawet mając odpowiednią wiedzę i umiejętności to gdy coś grubszego nawali to choć by nie wiem jaki czarodziej z niego był raczej wiele nie zwojuje będąc gdzieś na parkingu :-) A kto wozi ze sobą całą skrzynię z narzędziami

Post Wysłano: 25 lis 2011, 0:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Nawet mając odpowiednią wiedzę i umiejętności to gdy coś grubszego nawali to choć by nie wiem jaki czarodziej z niego był raczej wiele nie zwojuje będąc gdzieś na parkingu :-) A kto wozi ze sobą całą skrzynię z narzędziami
Są takie sytuacje gdzie TWOJA zaradność może znacznie ułatwić, a czasem nawet rozwiązać problem. Z tym że jezeli sytuacja nie wynikła z Twojej winy, masz szefa OK to Cię pochwali, będzie szanował, może coś ekstra wypłaci, jezeli chama działasz tylko na jego oszczędność. Jeżeli w znacznym stopniu coś zbabrałeś, i nie potrafisz wyjść z owej sytuacji, to wtedy są schody, typy potrącenia z wypłaty, a często i zwolnienia.