No i nawet ja dziś testa zrobiłem. Mam zegar w naczepie podpiety pod poduszkę na srodkowej osi. Jeżeli ktoś twierdzi że w poduszkach ciśnienie się nie zmienia to do szkoły
Dobra cos na potwierdzenie tezy. Pusta naczepa 0.7 bara. Załadowana 24 T 4,5 bara. Co tu więcej pisac. Żeby tu unieść trzeba więcej powietrza pod większym ciśnieniem.
Kierownik bez oprazy ale kiedyś czytałem twoje wypociny jak tłumaczyłeś że zegara w twojej patelce nie da się oszukać i zawsze bedzie pokazywał tak samo nieważne jak staniesz. To teraz słuchaj zegar podpięty pod środkową oś. Cięgno z poziomakiem na ostatniej osi. Wystarczy tylko, że ostatnia oś będzie stała lekko w dołku na zegarze ciśnienie spada. I odwrotnie ostatnia oś stoi na górce na zegarze potrafi dojść do końca skali czyli 6 bar.
Cytuj:
Jeśli natomiast przy określonej ilości powietrza w poduszce, dołożyć ciężar, to ciśnienie w poduszce się zwiększy (bo objętość się zmniejszy) bez dobijania powietrza.
Czy to też jest nie możliwe?
Jest to możliwe tylko naczepa pójdzie na dół. Wciśnij klamke od poziomowania przy załadunku to zobaczysz że naczepa uklęknie całkowicie.
W Sumie to już nie wiem kto głosi jaką teorie. Pogubiłem się pisze tylko jak to wygląda ze swoich obserwacji.