Strona 107 z 139 [ Posty: 2777 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1105 106 107 108 109139 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 13 kwie 2013, 9:51

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7005903

Witam milo.... Moze zadam glupie pytanie...Ale do rzeczy.. Niedaleko mnie kolo Reska buduja sie wiatraki. Czy ktos z Was gabarytowcy wie kto wozi tam wiatraki??

Post Wysłano: 13 kwie 2013, 10:01

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Saab

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Oglądając ostatnio odcinek konwoju zauważyłem BEDMET,y i Chem-Sped, czy ten transport czasem nie pilotował FOX :?:
I takie tam https://www.youtube.com/watch?v=J09RI3t ... cg&index=1
Podobno Manik po tym transporcie trafił do aso zaledwie po paru miesiącach od kupna
:shock:

Przecież MAN który wiózł tą tarcze (Jest to ten niebieski,pierwszy 680 konny w BEDME'CIE) to on już pierwszej nowości nie jest.
Wiem że to była nówka ale w którym roku kupiona to nie pamiętam :?:
Ale patrząc na niektóre fotki tego MAN'A to data zdjęć najstarszych jakie widziałem to 2008 rok.
Wczoraj rozmawiałem jednym z kierowców i twierdził ze miał 4 miechy

Post Wysłano: 13 kwie 2013, 14:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Wczoraj rozmawiałem jednym z kierowców i twierdził ze miał 4 miechy
To raczej kierowca z którym rozmawiałeś mógł mieć na myśli któregoś z MAN'ów 540 konnych,a kilkanaście sztuk firma ma w swojej flocie. :)

Post Wysłano: 13 kwie 2013, 17:32
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Wydaje mi się że to co napisał "Boro" dotyczy MANa z OL-Transu.

Post Wysłano: 13 kwie 2013, 20:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Wydaje mi się że to co napisał "Boro" dotyczy MANa z OL-Transu.
Też prawda,rozmawiałem z kierowcą z OL - TRANS'u (wożą elemęty wiatraków na drugą farme wiatrową koło Zgorzelca) i jak zapytałem o ich 5 osiowego
MAN'a to mówił że jest w serwisie bo coś się zepsuło. :shock:

Post Wysłano: 13 kwie 2013, 21:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Panowie co to za zmiany zaszly w w gabarytach od Kwietnia `13 ?? rozmawialem z kierowca z Framy.cz i mówił ze teraz wożąc 3 metry szeroko po polsce trzeba juz zalatwiac zezwolenia i niestety ale omijaja polske w transporcie Ostrava-Niemcy i jest do piczy jak to on powiedział :D

Post Wysłano: 14 kwie 2013, 9:50

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: Schwerlastsattelzugmaschine

Cytuj:
Panowie co to za zmiany zaszly w w gabarytach od Kwietnia `13 ?? rozmawialem z kierowca z Framy.cz i mówił ze teraz wożąc 3 metry szeroko po polsce trzeba juz zalatwiac zezwolenia i niestety ale omijaja polske w transporcie Ostrava-Niemcy i jest do piczy jak to on powiedział :D

Nic się nie zmieniło.... jak masz więcej niż 2,55 to trzeba zezwolenie..... po prostu popłacili na Chalupkach czy Krapkowicach kilka razy i im się ucięło.... :lol: Niech sobie pomykają swoja D8 na Drezno jak im szkoda parę stówek na "stale polskie".... :lol:

Post Wysłano: 15 kwie 2013, 15:57

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania

Wie ktoś jakie trzeba posiadac uprawnienia zeby pilotowac gabaryty? Znacie jakieś firmy ktore sie tym zajmuja?

Post Wysłano: 15 kwie 2013, 16:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Opel Insignia ST

Kurs kierowania ruchem drogowym, do zrobienia w WORD.

Post Wysłano: 15 kwie 2013, 17:33

Użytkownik

Użytkownik

Koledzy mam pytanie dotyczące transportu ponadgabarytowego. Mianowice jak to jest z ładownością naczepy, odstępstwem a przepisami dotyczącymi gabarytów. Dajmy taki przykład. Naczepa 6 osiowa ładowność ok 75 ton( 6x 12 ton na oś+ 25 na siodło),w Polsce odstępstwo wydane na ok 64 tony(6x10 oś+ 25 siodło), w dowodzie naczepy w polu F1 masa całkowita podana ok 97 ton, w polu F2 ok 85 ton.Waga naczepy ok 21 to. Teraz chcąc uzyskać zezwolenie kat. 7 na transport ładunku o wadze ok 70-75 ton czy GDDKiA wyda je czy nie ??

Post Wysłano: 16 kwie 2013, 18:09

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
czy GDDKiA wyda je czy nie ??
Wyda albo nie ..... :lol: zezwolenie wydawane jest na podstawie wniosku, wniosek wystawia wnioskodawca, to On wpisuje we wniosku masy ladunku, ilosc osi, naciski na osie, nr rej. pjazdow i glowe dam ze nikt nie analizje tego pod wzgledem merytorycznym, Urzednik z za biurka wymysla trase, warunki przejazdu grozac ze cala wina bedzie pilota (jak cos sie nie zmiesci) i wnioskodawcy (jak sie cos przewroci lub zawali) podlicza sume i do kasy.... Nikt nie sprawdza czy np.: naczepa ma 6 osi, ciagnik mase calkowita zestawu np.: 120t, (95% w tym kraju ma 40t) czy naciski beda OK poprostu werzy sie wnioskodawcy i juz..... tak na marginesie malo pawdopodobne jest zeby naczepa o ladownosci 75t miala mase wlasna 21t.....takie kruczki powinny byc odrazu wylapane przez urzednika i sprwdzone, niestety On nigdy nawet nie widzial takiej naczepy. :lol: Odstepstwo wydawane jest do dopuszczenia "dziwnego" pojazdu do ruchu...potem lezy w teczce w firmie i nikt o nim nie pamieta, wydawane jest na podstawie decyzji administracyjnej (wysokiego szczeba) a nie na podstawie badan technicznych (gutachen) jak w Niemczech do §70 ......Pozdrawiam

Post Wysłano: 16 kwie 2013, 18:28

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
czy GDDKiA wyda je czy nie ??
Wyda albo nie ..... :lol: zezwolenie wydawane jest na podstawie wniosku, wniosek wystawia wnioskodawca, to On wpisuje we wniosku masy ladunku, ilosc osi, naciski na osie, nr rej. pjazdow i glowe dam ze nikt nie analizje tego pod wzgledem merytorycznym, Urzednik z za biurka wymysla trase, warunki przejazdu grozac ze cala wina bedzie pilota (jak cos sie nie zmiesci) i wnioskodawcy (jak sie cos przewroci lub zawali) podlicza sume i do kasy.... Nikt nie sprawdza czy np.: naczepa ma 6 osi, ciagnik mase calkowita zestawu np.: 120t, (95% w tym kraju ma 40t) czy naciski beda OK poprostu werzy sie wnioskodawcy i juz..... tak na marginesie malo pawdopodobne jest zeby naczepa o ladownosci 75t miala mase wlasna 21t.....takie kruczki powinny byc odrazu wylapane przez urzednika i sprwdzone, niestety On nigdy nawet nie widzial takiej naczepy. :lol: Odstepstwo wydawane jest do dopuszczenia "dziwnego" pojazdu do ruchu...potem lezy w teczce w firmie i nikt o nim nie pamieta, wydawane jest na podstawie decyzji administracyjnej (wysokiego szczeba) a nie na podstawie badan technicznych (gutachen) jak w Niemczech do §70 ......Pozdrawiam
Cytuj:
Wie ktoś jakie trzeba posiadac uprawnienia zeby pilotowac gabaryty? Znacie jakieś firmy ktore sie tym zajmuja?
Wujek Google podpowie Ci jakie sa firmy.... ja dodam ze oprucz "swistka do kierowania ruchem" (i tak Cie rozjada bo nikt w tym kraju nie zwraca wagi na polecenia wydawane przez pilotow..... :D) trzeba miec "leb na karku" wiedziec co sie robi, brac dpowiedzalnosc za to co sie robi i lubiec to co sie robi, tak poza tym to kiepsko platna profesja...... :lol: Pozdrawiam

Post Wysłano: 19 kwie 2013, 19:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Reportaż z transportu do wrocławskiego zoo nagrany przez TVP Wrocław.

:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=LdSbAT-Q-jc

Post Wysłano: 19 kwie 2013, 20:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 44807873
Samochód: daf xf 95

Bardzo ładnie sobie poradziłeś z opisem całego transportu, aż chciało się ciebie słuchać. Czekamy na więcej tego typu wiadomości :)

Post Wysłano: 19 kwie 2013, 22:15

Cytuj:

Jestem dumny z Ciebie :D Oby tak dalej!!!

Post Wysłano: 19 kwie 2013, 22:51

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:

Szkoda ze nie pokazali tych dwoch orlow z ZTE..... :) Pozdrawiam Wojtku....

Post Wysłano: 01 maja 2013, 21:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5792092
Samochód: VW T5

Projekt Taczalin pod legnicą 22 wiatraki będą tam stały.
TER LINDEN

ObrazekObrazek
Obrazek

Post Wysłano: 07 maja 2013, 15:20

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: ...

Bedmet w akcji 8) :
http://dza.doba.pl/?s=subsite&id=10129&mod=1

Post Wysłano: 09 maja 2013, 11:01

Użytkownik

Użytkownik

Paskudne miejsce,"esa" na mostku,nawet osobówką tam trzeba zwolnić.Nic tylko współczuć szoferowi i cieszyć się że to nie spadło na kogoś.Saper,może byś ruszył dupsko i odwiedził Andrzejka?Co drugi dzień jestem pod wiatrakami koło Twojej bazy.

Post Wysłano: 09 maja 2013, 14:54

Użytkownik

Użytkownik

Strażaków 3 wozy, nawet laweta. Nikt im nie powiedział, że trzeba tylko sprzątnąć, a ładunku na tego sprintera nie włożą? :D

Naczepa jakoś ucierpiała? Bo chyba krzywo stoi.

Strona 107 z 139 [ Posty: 2777 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1105 106 107 108 109139 Następna