no to teraz ja ;] zdawałem w tarnobrzegu ... czyli w swoim wlasnym miescie ;] no wiec pierwszy egzamin na kategorie ce mialem 17 maja 2011 bylem pierwszy na liscie wiec ja losowalem manewry na placu, wylosowalem 4 zestaw parkowanieprostopadleprzodm i ruszanie na wzniesieniu, zdawalo nas chyba 5 ciu, z manewrow wylosowanych kazdy byl zadowolony, nie dziwne nic postszegonie dalo sie wylosowac ;p wiec tak, najpierw regulka egzaminatora czy wiem ocb ? czyli czas na cofanie po luku i na rozpinanie...ok, mialem mu pokazac plyn spryskiwacza i swiatlo stop, pozniej spinanie ( poszzlo bardzo sprawnie) egzaminator podpowiadal na kazdym kroku, schemat dla osob zdajacych w tarnobrzegu:
1. podjechac pod naczepe tak zeby blotniki cignika doszy do poczatku naczepy
2. opusic siodlo zeby weszlo pod naczepe i cofnac ciagnikiem tak zeby blotniki ciagnika schowaly sie pod naczepe
3. podniesc ciagnik tak zeby naczepasie troszke podniosla i cofnac zeby sie dobrze zapiac, i oczywiscie sprawdzic na 2 biegu czy jest ok
4. wylaczyc ciagnik i zapinamy przewody, zolty, czerwony abs i elektryczne pozniej podnosimy podpory i wyciagamy kliny
5. wlaczamy ciagnik i sprawdzamy wszystkie mozliwe swiatla w naczepie tj. awaryne przeciwmglowe, kierunkowskazy, stop i cofania ( nie zapominamy oczywiscie o hamulcu postojowm)
6. jak wszystko jest ok to jedziemy na luk ;]
Teraz moj egzam, luk za drugim razem zrobileem, poznie prostopadle przodem za pierwszym razem no i ruszanie na wzniesieniu to juz chyba kazdy potrafi, MIASTO z word w lewo na swiatla i w prawo w kierunku sandomierza os. zakrzow i w pewnym momecie podwyrzszenie predkosci dz 70 km/h tylko ze zapomnialem ze dla osobowek zawracanie na statoil i znowu 70 km/h i znowu przekroczylemi w tymmomecie pan egzaminatorpowiedzial ze to koniec egzaminu tzn ze negatyw [wycenzurowano]**** sie bo obalem przez wlasnaglupote no ale pozwolil mijechac dalej jezdzilismy okolo 55 min i powrot na plac manewrowy rozpinanie zestawu , na koniec powiedzial mi ze za 2 razem zdam , nastepny egzaminmialem 31 aja te samemanewry wylosowalem bo znowu bylem pierwszy na liscie o i za drugim razem poszlo w sumie jak z platka.....wszystkim zdajacaym w tarnobrzegupolcam szkole jazdy "u piotra" na c jezdzilem z wlascicielem tj z panem dereniem bardzo wporzo koles a na e jezdzilem z krzyskiem tez ok koles ...pozdrawiam i do zobaczenia w trasie albo na jakims parkingu :}