Cytuj:
Po 1- czy w każdej Magnum nie ma możliwości zgaszenia światła wewnątrz kabiny? W naszej padlinie światełka (te które są nad drzwiami) włączają się wraz z tymi doświetlającymi schodki. Nie ma możliwości żeby jakoś to wyłączyć( przynajmniej nie znaleźliśmy żadnego wyłącznika). Auto było kiedyś u jakiegoś
" Janusza Elektryka" i to pewno jego zasługa. Strasznie to uciążliwe, szczególnie podczas gdy sprząta się samochód i te "burdelówki" cały czas świecą, bo nie sposób zamknąć drzwi...
One tak mają.
Cytuj:
Po 2- na blacie pali się choinka błędów- zużyte okładziny hamulcowe( choć były wymieniane) defekt czujnika, błąd ABS'u i coś tam jeszcze. Można to jakoś "skasować"? Jak sprawdzić, co uległo awarii?
Podłączyć komputer diagnostyczny, lub poszukać jak się uda opisu błedów. Po usunięciu usterki błąd przestanie się wyświetlać..... Ręcznie z licznika możesz skasować komunikat "maitence" o serwisie
Cytuj:
Po 3- brak klimatyzacji, choć takowa na wyposażeniu jest. Podobno brakuje freonu.
A więc wina leży po stronie nieszczelnego układu? Przerabiał już ktoś ten temat?
Jak klime będzie robił u kogoś kto zna się na klimie to sprawdzenie szczelności robi się przed nabiciem. Koledze założyłem nową spręzarke do 520 dxi, i nie podłączyłem wtyczki bo i tak gaz uciekł. Jakiś macher nabił klime, sprawdził, że się nie włącza i wyciągną czynnik. Pojechaliśmy do mojego człowieka za 200zł netto sprawdził układ, podłączył wtyczke i klima działą.
Cytuj:
Po 4- Renia dość długo pompuje wiatry. Prawdopodobnie jest to wina sprężarki. Czy ktoś miał okazję naprawiać ten problem? Jakie są koszty tej naprawy?
Używaną sprężarke do e-techa mam za 500zł, regenerowana 900-1200, do tego obowiązkowe piaskowanie przewodu zasilającego w środku !!!! i wymiana kompletu naprawczego podstawy osuszacza powietrza i samego wkładu.
Cytuj:
Po 5- w "padace" nie można sterować el szybami, podczas, gdy można włączyć np. wycieraczki
To chyba nie jest normalne?
Tego się przez internet chyba nie naprawi.
Cytuj:
I tak na koniec ostatnie pytanko- co możecie powiedzieć o tym egzemplarzu?
Jak sprawuje się silnik?
Wiem, że sprzęt przeszedł generalny remont "serducha" przy milionie, teraz jest już ponad 1,2 miliona km
Pozdrawiam serdecznie, dziękuję za wszelką pomoc
Jak pompy są dobre to jeszcze pochodzi, pierwszy objaw to przy odpuszczeniu gazu na zjeździe z górki wyrzuca błąd wtrysku.
Stoi u mnie e-tech 1,550tyś przebiegu drugi raz już robie remont skrzyni biegów w tym aucie, pierwszy pół miliona wcześniej.
Pozdrawiam.