Mam taki problem. Na zimnej skrzyni często nie mozna wrzucic żadnego biegu zarówno na dolnej jak i na górnej skrzyni. Z tego co wiem zmian biegów odbywa sie hydraulicznie. Drążek zmiany biegów "popycha". co może być powodem??
Jeśli jest to skrzynia ręczna z lewarkiem,to wina może być oleju w skrzyni,jego za niski stan, zużycie,lub jest niewłaściwy,Tga chyba nie ma filtra oleju przy skrzyni więc wymiana jest częstsza.
_________________ Mój uśmiech jest bezcenny za wszystkie inne zapłacisz kartą VISA :)
>>>>V8POWER<<<<
MOC JEST BOGIEM PRĘDKOŚĆ NAŁOGIEM QUATTRO ZABAWĄ A TURBO PODSTAWĄ
Skrzynia ręczna, poziom oleju w skrzyni ok napewno nie jest przepracowany ładnie wygląda. Podejrzewam cos ze sterowaniem od lewarka ale dlaczego raz wszystko jest ok i za chwile blokada ze nic nie można wrzucić.
W pierwszych wersjach manka tga olej w lewarku byl podgrzewany ( na mrozie źle funkcjonował )
Być może nadszedł już czas na wymianę tego oleju.
Być może zaworki przy skrzyni są zanieczyszczone i stąd problem z biegami.
Być może stary olej w skrzyni biegów.
GG: 0
Wazne jest co pojawia sie na kokpicie podczas wrzucenia biegu . Czy pojawia sie "R" czy znika "N" czy pojawia sie "-". Czy problem zanika przy wyzszych temperaturach ....
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 21 gości