Witam.Koledzy mam takie pytanie dotyczące czujnika dymu,mianowicie jak on dokładnie działa?Na co tak dokładnie jest on czuły?Z góry dzięki za odpowiedź.
_________________ Wszędzie dobrze,ale w bunkrze najlepiej(Petten)
To jest tester baterii. O ile mnie pamięć nie myli, wg instrukcji należy raz na miesiąc sprawdzić stan baterii poprzez naciśnięcie przycisku i przytrzymanie go przez ok. sekundę. Rozlegnie się wówczas brzęczyk. Świadczy to o sprawnej baterii. Sam z siebie ów przycisk co pewien czas systematycznie mruga, co jest oznaką "czuwania".
GG: 6330420
Samochód: CLK Black Series
Cytuj:
To jest tester baterii. O ile mnie pamięć nie myli, wg instrukcji należy raz na miesiąc sprawdzić stan baterii poprzez naciśnięcie przycisku i przytrzymanie go przez ok. sekundę. Rozlegnie się wówczas brzęczyk. Świadczy to o sprawnej baterii. Sam z siebie ów przycisk co pewien czas systematycznie mruga, co jest oznaką "czuwania".
I potrafi od święta wydać jakiś dźwięk, ale to chyba testowo czy potwierdzenie czuwania.
_________________ Cichanos und Gibon Internationale Spedition u. Logistik GmbH & Co. KG, Hamburg (D) member.
GG: 6330420
Samochód: CLK Black Series
Cytuj:
Być może. W okresie, gdy ja jeździłem Volvem to 2 krotnie włączył mi się alarm i to w jednym i tym samym miejscu, w Niemczech, pod Hannoverem.
Tzn nie chodzi mi o włączenie się alarmu tylko o takie piknięcie, jak dźwięk klawiszy w komórce. Po prostu potwierdzenie pracy. Podejrzewam, że to może działać jednocześnie z zaświeceniem się diody.
_________________ Cichanos und Gibon Internationale Spedition u. Logistik GmbH & Co. KG, Hamburg (D) member.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 2 gości