Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 28 gru 2010, 22:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF 105XF 460

podczas jazdy gdy nie ciągnie silnik i nie hamuje a jest włączona połówka wybija mi na luz i po wciśnięciu pedału sprzęgła wskakuje z powrotem,podejrzewałem że być może przyczyną takiego objawu może być zawór półbiegów znajdujący sie przy pompce sprzęgła ale jest on szczelny wiec niby odpada,może ktoś z was miał podobną sytuacje i skutecznie sie jej pozbył ???

Post Wysłano: 29 gru 2010, 23:00

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: renault

Jeżeli to jest skrzynia ZF to ćwiczyłem taki numer w Magnumce. Skończyło się na rozebraniu skrzyni od przodu wymianie kamieni i zatrzasków, można jeszcze próbować regulacji ale do tego i tak trza skrzynie rozebrać.Generalnie ciężki i upierdliwy temat.Nie jestem w tej chwili pewny ale jest chyba jeszcze zatrzask na wałku przesuwającym przesówkę można jeszcze jego sprawdzić przed tym wszystkim, znajduje się albo od spodu albo z lewej strony skrzyni na dole.

Post Wysłano: 30 gru 2010, 9:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF 105XF 460

aż tak uciążliwe to na razie nie jest wiec jeżeli wymagałoby to rozebrania skrzyni to ja nie będę aż tak dociekliwy w tym temacie,da sie z tym żyć :lol:

Post Wysłano: 31 gru 2010, 1:18

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: renault

No tak na razie może nie jest źle ale pacjentowi będzie się pogarszać więc podejrzewam, że naprawa Cie nie ominie. Pozdrawiam

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]