Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Witam!

W moim meśku bardzo ciężko chodzi pedał sprzęgła, mało tego, musiałem założyć taka prowizoryczną dętkę, gdyż pedał wogl nie chciał oddawać :/

Są tam jakieś 2 sprężyny, które niby mają jakaś regulacje, ale ja nie wiem o co z tym chodzi, nie wiecie jak to wyregulować?

Kilka zdjęć, pedału sprzęgła i tych sprężyn.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 297540

Poprostu podkręć te sprężyny. Musisz dokręcić je "do podłogi". Jeśli nadal będzie ciężko chodzić wymień na nowe, problem powinien ustąpić. Jednak wydaje mi się że nie jest to wina sprężyn. Bo jeśli mówisz że ciężko chodzi, i nie oddaje to przyczyna będzie inna. A jak z ciśnieniem powietrza, olejem w skrzyni itd?

Obrazek

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jeszcze powiem, że gdy auto jest zgaszone, to wogl nie odda pedał sprzęgła. Gdy w tamte lato robili całe sprzęgło, oddane do przetoczenia zostało... hmm... nie wiem jak to nazwać, taka jak by oś całego sprzęgła. Oś po której porusza się pracujące sprzęgło, od wtedy jest lepiej, gdyż sprzęgło chodzi jako tako.

A co mówisz z tym ciśnieniem powietrza? Jeśli mamy 0 czy też 8 atm, aż zrzuca, ciągle jest tak samo. Czy ten samochód nie ma jakiegoś "wspomagania" sprzęgła?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Nie wiem kolego jak akurat w tym modelu, ale w serii Lk wspomaganie sprzęgła spełniała taka grubawa sprężyna która gdy naciskaliśmy najpierw dodawała nam opór ale gdy mocniej wciskaliśmy sprężyna napierała na pedał sprzęgła przez co łatwiej się wciskało, a regulacja polegała tak jak kolega wyżej pisał na jej skręceniu mocniej

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Hmm... Spróbuję podkręcić te sprężyny na maxa

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]