GG: 0
Samochód: man
Witam.Może ktoś z forumowiczów posiada wiedzę czy w Manie Tgs 2008r sprowadzonym ze Szwecji da się,bez ingerencji komputera wyłączyć światła mijania po rozruchu silnika?A dodatkowo czy jeśli nie mam w menu auta ustawiania świateł do jazdy dziennej to oznacza że lampy mają taką opcję a wersja tzw.Szwedzka to blokuje?Z góry dziękuję za ewentualne podpowiedzi i pozdrawiam.
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Jeśli po włączeniu silnika automatyczne włączają się światła mijania to światła do jazdy dziennej w menu nie działają.
Druga kwestia czy to na pewno są światła mijania?
Bo w wersji skandynawskiej palą się wszystkie światła przy włączonych światłach do jazdy dziennej.
Tylko z przodu żarówki wtedy słabiej świecą.
Wesje skandynawskaą można wyłączyć jednie poprzez przeprogramowanie sterownika ZBR
Dziękuję za zainteresowanie tematem.Po uruchomieniu silnika załącza się całe oświetlenie pojazdu przód,tył,obrysówki boczne.Co prawda do lamp przednich nie zaglądałem od środka ale patrząc od zewnątrz to obok kierunków są światła do jazdy dziennej i tam są żarówki.Wygląd żarówki duża bańka jak 21Watt.Bez kompa nie dam rady tego zgasić?
Jeździłem scanią z Danii to zapalała wszystko i świeciły się światła mijania. Długie działy tylko jako mrugnięcie chyba, że włączyło się na pokrętle na mijania
_________________ "Pasja rodzi profesjonalizm, profesjonalizm daje jakość, a jakość to luksus w życiu." ~ Jacek Walkiewicz
Dokładnie tak.Długimi można tylko mignąć(lub ewentualnie trzymać manetkę i wtedy świecą) a jak się chce żeby świeciły na stałe to trzeba włączyć pokrętłem światła mijania potem wyłączyć,włączyć i działa jak bez trybu Skandynawskiego.Pokrętne.
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Mam wersję skandynawską z ksenonami i światła do jazdy dziennej u mnie palą się w tych halogenach w zderzaku.
Które lampy się palą z przodu to kwestia tego jak ktoś zaprogramował sterownik ZBR
Witam.Jednak poszedłem na skróty.Do kogo nie dzwoniłem doradzał serwis.Zakupiłem moduł świateł dziennych,odciąłem lampy świateł dziennych od fabrycznej instalacji i podłączyłem pod instalację.Efekt jest taki że światła mijania jak się załączały po uruchomieniu,tak się załączają ale po przekręceniu włącznika i powrót na 0,mijania gasną i świecą światła do jazdy w dzień a dodatkowo podłączyłem że dezaktywują się po włączeniu świateł mijania.W sumie idealnie nie jest ale koszt 40zł i 2 godzinki.Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 27 gości