Witam, powoli muszę zaczynać wybierać zawód, ale nie bardzo wiem czy jako spedytor, logistyk poradzę sobie bo nie znam języków obcych. Wybrać któryś z tych zawodów czy inny?
_________________ "do niczego w życiu się nie przyznawaj
jeśli złapią Cię za rękę - mów, że to nie Twoja ręka
jeśli u Ciebie w kieszeni znajdą dolary - mów, że to nie Twoje spodnie"
bo nie znam języków obcych. Wybrać któryś z tych zawodów czy inny?
Pomocnik murarza.
Trzeba było sie uczyć.
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
troche angielskiego i niemieckiego znam ale nie aż tak bardzo żeby się płynnie dogadać
_________________ "do niczego w życiu się nie przyznawaj
jeśli złapią Cię za rękę - mów, że to nie Twoja ręka
jeśli u Ciebie w kieszeni znajdą dolary - mów, że to nie Twoje spodnie"
Ja bym wybrał spedycję. Logistyka i spedycja niewiele się różnią. Jak nie znasz tak języków, to od tego jest szkoła, aby się ich nauczyć czy podszkolić.
W tym roku skończyłem technika spedytora, i myślę, że dobrze zrobiłem 4 lata temu wybierając spedytora niż logistyka.
Przedmioty są dużo ciekawsze, bo naprawdę o różne tematy się zakręcaliśmy, podstawy mechaniki nawet były, transport lotniczy, morski, kolejowy, samochodowy.
A sam przedmiot logistyka też będzie.
Ale to wszystko zależy od tego jakiego nauczyciela będziesz miał i czy on w tym siedzi, i czy go to interesuje.
Szczerze mówiąc to żeby złapać robotę jako spedytor, nie trzeba mieć wcale takiego wykształcenia. Jak byś znał język i miałbyś na to papier w postaci jakiegoś certyfikatu to możesz bez większych problemów taką robotę podłapać. Komputer obsługiwać potrafi prawie każdy a jak załatwiać formalności, mogą Cię nauczyć w trakcie roboty.
Angielski to absolutne minimum na dzisiejszym rynku pracy.
Hey po logistyce masz moim zdanie wieksze możliwości znalezienia pracy. Bo logistyka to oprócz transportu ,prodykcja, magazynowanie czy recykling. A spedycja ogranicz się tak jakby do jednej dziedziny.
Pozdrawiam
GG: 0
Samochód: Ducato
Popatrz na rynek pracy - potrzeba logistyków.
Skończ taki wydział najlepiej na polibudzie, a nie zobaczysz pośredniaka.
Postaraj się tylko podszkolić angielski, bo bez tego języka trudno znaleźć pracę w tym zawodzie nawet w Polsce.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 22 gości