Witam! mama kłopot z ogrzewanie kabiny w Renault Magnum 1999 rocznik, Dmucha cały czas zimne powietrze. Nie reaguje regulator (pokrętło ) w kabinie. Wypiąłem kostkę na od regulacji temperatury, na dwóch przewodach jest minus, plusa nie ma. Bezpieczniki sprawdzone .Czy to jest ok ? Zdjąłęm wąż z nagrzewnicy od powrotu, zapaliłem silnik, płyn cieknie mininalnie z wężą od powrotu. Może mi ktoś pomóc w tyn temacie ? Gdzie jest umiejscowiony zawór odpowiedzialny za przepływ płynu przez nagrzewnicę, jak się do niego dostac?
W DAF-ie mieliśmy ten sam problem...jak się później okazało to spadła linka od pokrętła ciepło/zimno i tak jak mówisz cały czas leciało zimne powietrze...
U Ciebie może być inny problem ale sprawdzić nie za szkodzi
Gdzie jest umiejscowiony zawór odpowiedzialny za przepływ płynu przez nagrzewnicę, jak się do niego dostac?
Zawór znajdziesz pod kabiną, pomiędzy tłokiem do podnoszenia kabiny a ścianką od strony silnika plastikowego "tunelu" doprowadzającego powietrze do nagrzewnicy.
Lecz zazwyczaj gdy zawór ulegnie awarii, to leci gorące powietrze z nawiewu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 4 gości